Muntatge amb els bombers de Madrid amb un generador i part de l'edifici cremat

Espectacular incendi a Espanya: 19 ferits, dos d'ells greus

El foc ha començat a les set del matí al dormitori d'un dels habitatges de l'edifici i s'ha propagat amb gran rapidesa

Avui, a les 07:00 del matí, unes flames han despertat els veïns del número 18 del carrer Telémaco del barri madrileny de San Blas. Al dormitori d'un pis de la segona planta hi ha hagut un incendi que es va estendre ràpidament per tot l'habitatge. El foc sortia per les dues façanes i el fum inundava l'edifici.

Els membres de la casa van aconseguir sortir-ne i van avisar els seus veïns del que passava. Fins al lloc hi han acudit nou dotacions de bombers que van demanar als veïns que romanguessin als seus habitatges fins a la seva evacuació. Tot i això, tres veïnes de les dues primeres plantes van decidir saltar per les finestres en prevenció a les flames.

Després, les dones han hagut de ser ateses i traslladades d'urgències a l'hospital. Així mateix, 16 veïns més han hagut de ser atesos in situ per intoxicacions lleus de fum. A les 09.00 del matí, els bombers ja havien aconseguit extingir l'incendi i estaven revisant l'edifici.

Dues ferides greus

L'incendi, les causes del qual encara no se saben, ha passat a les 07.00 del matí d'aquest dilluns al dormitori d'un domicili situat a la segona planta de l'edifici. El foc s'ha propagat per tot l'habitatge i ha trencat per les dues façanes de l'immoble. Les flames només han afectat aquest pis, encara que el fum sí que s'ha propagat a la resta d'habitatges.

Carpa groga del SAMUR de Madrid en un carrer
Tres veïnes han estat ateses després de tirar-se per la finestra | Twitter, Emergencias Madrid

A l'arribada dels bombers, els veïns estaven abocats a les finestres demanant ajuda, per la qual cosa els han requerit que romanguessin a l'interior de casa fins a nou avís. Posteriorment, els professionals han evacuat l'edifici i els han acompanyat a la sortida de manera controlada i els han proporcionat equips de ventilació.

Tot i l'advertiment dels experts, però, tres veïnes de la primera i la segona planta han fet cas omís i s'han llançat des de les finestres. Com que no era una gran altura, totes tres han resultat ferides, però no es tem per les seves vides. Tot i això, han estat traslladades a l'hospital per fer-los un estudi més detallat de les lesions.

Les dues que han resultat més greus són una mare de 60 anys i la seva filla de 35 que vivien a la planta afectada. La primera ha patit un traumatisme a la cama i un dolor abdominal i la seva filla un traumatisme lumbar, per la qual cosa han estat ingressades en estat potencialment greu. Per la seva banda, la tercera és una dona de 50 anys que resideix al pis inferior i ha patit una lesió en un turmell que no té gravetat.

Així mateix, els serveis sanitaris del Samur han hagut d'atendre 16 veïns més per intoxicació lleu de fum i alguna crisi d'ansietat. Allà, se'ls ha subministrat oxigen i han rebut immediatament l'alta. Per part seva, la Policia Municipal ha regulat el trànsit i han facilitat la feina dels equips d'emergències.

Un cop extingit, els bombers han començat amb les tasques de ventilació de l'habitatge que ha quedat completament destruït per les flames. Així, han començat a revisar la resta de l'immoble, abans de permetre el retorn dels veïns a casa seva.