Rosa Peral, amb les seves filles, estirada en un llit somrient

Rosa Peral té dues filles: tot el que se sap i amb qui hi són

Rosa Peral explica que ha estat de les seves filles després del seu ingrés a la presó

La vida de Rosa Peral ha fet un canvi radical. La noia, que va començar sent cambrera, s'ha convertit en una de les assassines més famoses de les darreres dècades. De fet, Peral fa 25 anys de presó per l'assassinat de Pedro Rodríguez, el que era la seva parella.

De fet, l'assassinat de Pedro Rodríguez a mans de Rosa Peral i del seu amant, Albert López, és més conegut com 'el crim de la Guàrdia Urbana' atès que tots tres treballaven en aquest lloc.

Ara, després de l'enrenou mediàtic que es va formar al voltant del crim, Netflix ha estrenat la sèrie El cuerpo en llamas. En aquesta sèrie, s'explica el crim de manera semi ficcionada, ja que s'ometen noms i persones reals.

A més de la sèrie, Netflix ha estrenat Las cintes de Rosa Peral, un documental d'una hora i mitja en què Rosa Peral intenta justificar la seva innocència. La dona manté que Albert López és el culpable del crim, i no pas ella.

Al documental, a més, parla de la seva vida amb Pedro i de la relació que mantenia la víctima amb les seves filles. I és que malgrat que a la sèrie, Rosa Peral només tenia una filla, en realitat en té dues. Les petites tenien 6 i 4 anys respectivament quan van succeir els fets, el 2017. Actualment, doncs, tenen 12 i 10 anys.

Aquesta és la primera entrevista que Peral concedeix després del seu ingrés a la presó, ja fa sis anys. Tot i això, Rosa ha intentat aturar l'estrena de les dues gravacions per “atemptar contra el seu dret a l'honor i al de les seves filles”

La relació de Rosa amb les filles dins de presó

Abans de cometre el crim, Rosa Peral vivia a casa seva a Cubelles amb les dues filles petites, fruit d'un matrimoni anterior. Fa uns mesos que Pedro Rodríguez havia deixat la seva dona i el seu fill, de tan sols un any, i se n'havia anat a viure amb Peral.

En el moment dels fets, la Rosa es trobava en una batalla legal amb Rubén, el seu exmarit (tot i que a la ficció es diu Javi), per la custòdia de les seves filles. Per això, Peral va intentar culpar Rubén de l'assassinat de Pedro. Però l'exmarit de Peral tenia coartada.

Després del crim, el 2017, Rosa va entrar a la presó de Wad Ras de manera preventiva. Allà, diverses internes asseguren que Peral els va explicar com va matar Pedro. Una de les internes de Wad Ras va assegurar que la Rosa li va explicar que ho havia enverinat. “Li va donar un medicament en aigua perquè es calmés perquè estaven discutint molt fort”, explicava.

Imatge de Rosa Peral, encausada pel crim de la Guàrdia Urbana, durant el documental 'Les Cintes de Rosa Peral'
Rosa explica al seu documental, la mala relació que manté amb la dona del seu exmarit | Netflix

Dins de la mateixa presó, Rosa Peral va assegurar que havia intentat matar Rubén, ja que aquest, després del seu ingrés a la presó, no deixava que les seves filles veiessin els seus avis materns. Per això va voler contractar un sicari i pagar-li 30.000 euros per assassinar-lo.

La policia no va poder provar que finalment contactés amb algun sicari, però el seu exmarit va tenir escorta durant un temps davant del possible perill.

D'altra banda, al documental, Rosa Peral assegura que el seu pare porta a les nenes un cop al mes a la presó de Mas d'Enric a Tarragona. “Si no fos per ells (els seus pares), jo no podria veure les meves filles”, explica.

De fet, després de la mort de la seva mare, el pare de Rosa Peral ha continuat mantenint la innocència de la seva filla i portant les nétes a la trobada amb la seva mare.

 • Imatge de Rosa Peral i Albert López, del crim de la Guàrdia Urbana
 • Rosa Peral amb Albert López en una imatge presa mesos abans de la mort de l'agent Pedro Rodríguez
 • Imatge de Rosa Peral, encausada pel crim de la Guàrdia Urbana, durant el documental 'Les Cintes de Rosa Peral'
 • Primer pla de Rosa Peral somrient
 • Rosa Peral, assassina de Pedro Rodríguez, vestida amb unifrome de la Guàrdia Urbana
 • Imatge de Rosa Peral detinguda amb els Mossos d'Esquadra
 • Imatge de Rosa Peral, autora del crim de la Guàrdia Urbana
 • Rosa Peral i Albert López, en un dinar de treball, dies després de matar Pedro Rodríguez
 • Rosa Peral i Pedro Rodríguez, somrients
 • Imatge de Rosa Peral i Albert López, del crim de la Guàrdia Urbana
 • 1/9
 • Rosa Peral amb Albert López en una imatge presa mesos abans de la mort de l'agent Pedro Rodríguez

Les filles de Rosa Peral, que actualment tenen 10 i 12 anys, van visitar la seva mare per primera vegada el 2019, a la presó de Wad Ras, a Barcelona. Rubén, el pare de les nenes, no va posar impediment a la trobada de la Rosa amb elles.

En els dos primers anys que Rosa va estar a la presó, el seu exmarit es va negar que aquesta es trobés amb les seves filles. Tot i així, Rubén manté que, malgrat això, mai no es va oposar a la trobada de les seves filles amb els seus avis paterns.

Imatge de Rosa Peral durant el judici del crim de la Guardia Urbana de Barcelona a l'Audiència de Barcelona
Rosa Peral, malgrat estar condemnada sempre ha defensat la seva innocència | ACN

Aquella primera trobada va ser en presència de la mare de Rubén i un educador del centre penitenciari. Fonts penitenciàries van assegurar que la trobada amb les nenes va ser cordial, afectuosa i emotiva. “La meva intenció és que elles se'n vagin amb ganes de voler tornar”, assegura Peral.

Actualment, les filles de Rosa Peral, igual que a la sèrie El cos en flames, es troben sota la custòdia del seu pare.

El testimoniatge d'una de les filles de Rosa Peral

Cal destacar que el 2020, mentre es duia a terme el judici, la nova dona de Rubén, Antònia, va explicar com a testimoni indirecte.

En la seva testificació, Antonia va assegurar que la filla gran de Peral “va veure la seva mare amb sang i baixant Pere per les escales”. I és que malgrat que la nena és menor, Antonia va poder exemplificar que li havia dit la jove.

Tot i així, al documental, Rosa Peral manté que les seves filles no van ser testimonis del que havia passat. Segons explica Peral, les nenes estaven dormint al pis superior i que, per tant, el testimoni d'Antonia era fals.

A més, Rosa sosté que la relació entre ella i la nova dona del seu exmarit no era gens bona, i que havia volgut utilitzar les seves filles per fer-li mal. Davant d'això, aquest mateix matí, Antonia enviava una carta al programa Anem a veure de Telecinco en què assegura que la seva relació amb Peral no era tan dolenta com el condemnat compte.

"Rosa dóna a entendre, de manera malintencionada, que la meva declaració com a testimoni és falsa, inventant-me un relat per condemnar-la. No puc permetre que se m'acusi de fals testimoni en un judici d'uns fets tan greus", explica Antonia a aquest programa de televisió.