Manolo Jiménez, amb la seva dona, Encarni Muñoz, a qui va assassinar el maig del 2023

Encarni, la dona assassinada pel seu marit a Motril: ell va fingir un accident

Manolo, l'assassí d'Encarni, la va asfixiar i va simular un accident per amagar-ho

Commoció a la ciutat granadina de Motril. El 6 de maig passat, es va donar per morta Encarni Muñoz, veïna de Motril, en un accident de trànsit. Ara, la Guàrdia Civil ha pogut confirmar que Encarni, de 39 anys, va ser assassinada de manera prèvia al sinistre.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Manolo Jiménez, un guàrdia civil de 41 anys i marit d'Encarni, que conduïa el cotxe al sinistre, es va suïcidar dotze hores després. El poble de Motril va pensar que el guàrdia civil s'havia suïcidat per no suportar el mal de perdre Encarni, però la realitat era ben diferent.

L'autòpsia va revelar l'assassinat d'Encarni

L'autòpsia que se li va fer a la dona va destapar que la causa de la mort no havia estat un accident, sinó que havia mort per asfíxia mecànica. Això indicava que algú l'havia assassinat abans que tingués lloc l'accident.

Encarni Muñoz, amb el seu marit, Manolo Jímenez, que la va matar al maig
Manolo, guàrdia civil de professió, va assassinar Encarni i va simular un accident per ocultar-lo | Mediaset

Aquest fet xoca amb el que Manolo va explicar a la policia poc després de l'accident. Segons el relat del guàrdia civil, ell conduïa quan va fer un cop de volant per evitar un obstacle de la carretera.

En donar el cop de volant, el cotxe va sortir de la via i va caure per un desnivell d'uns tres metres d'alçada. Manolo va explicar que la seva dona havia mort a causa de l'accident.

Dotze hores després de l'accident i després de prestar declaració davant de la policia, Manolo va saltar del balcó de casa seva, posant així fi a la seva vida.

La Guàrdia Civil, després de ser coneixedors de la veritable causa de la mort, va concloure que Manolo va ser qui va matar Encarni i va simular l'accident per intentar ocultar-lo.

Manolo va simular un accident per amagar l'assassinat d'Encarni

El Ministeri d'Igualtat ha confirmat que es tracta d'un nou crim masclista, el 37 d'aquest 2023. Les més perjudicades d'aquest crim són les dues filles de la parella, de 15 i 12 anys, que s'han quedat òrfenes i es troben sota la tutela d'un familiar.

Ara, tres mesos després dels fets, i després de saber la realitat del cas, l'Ajuntament de Motril ha convocat un minut de silenci, aquest divendres, per denunciar l'assassinat d'Encarni.

L'Ajuntament de Motril ha convocat els veïns a les 12.00 hores, per mostrar la "més absoluta repulsa davant els assassinats masclistes" així com la "solidaritat amb la família".

No existien denúncies prèvies per violència de gènere contra Manolo Jiménez, que no es pot imputar a l'assassinat de la seva dona, ja que es va suïcidar dotze hores després de simular un accident de trànsit.