Dolores i Pilar Vázquez, les bessones que van acabar amb el marit d'una

Dolores i Pilar Vázquez, les bessones que van assassinar el nuvi d'una d'elles

Els veïns van gravar el crim per l'espiell de la porta

La nit del 10 de juliol del 2021, Dolores Vázquez, amb la seva germana Pilar i el seu cunyat Isaac Gil, van acabar amb la vida de Pedro Fernández, parella de Dolores, de 55 anys.

Dilluns que ve 9 d'octubre, comença que jutjarà les bessones i la parella d'una per l'assassinat de Fernández.

Un assassinat planificat

Segons ha reconstruït la Fiscalia, Dolores va convidar el seu xicot Pedro a dormir a casa seva a Sabadell (Barcelona). La seva germana Pilar i el nòvio d'aquest, Isaac Gil, van entrar de manera sorprenent a casa de Dolores per acabar amb la vida de Pedro.

En aquesta casa, Isaac, que s'ha declarat autor material dels fets, va colpejar Pedro fins a 12 en ocasions al cap. Aquests cops van ocasionar la mort de Fernández, per un traumatisme cranioencefàlic.

Dolores Vázquez, amb l'assassinat Pedro Rodriguez
Dolores amb la seva germana va planejar l'assassinat del seu xicot | Atresmedia, Redes sociales

Pedro va intentar fugir, però Isaac el va perseguir fins al replà de l'edifici, on va continuar colpejant-lo fins que va caure a terra i va perdre la vida.

Dolores i Pilar, van intentar eliminar les taques de sang i altres restes biològiques per esborrar les proves. Els presumptes homicides van embolicar Pedro Fernández en una manta per desfer-se del cadàver.

Els veïns van gravar els fets per l'espiell

Els veïns del portal, van presenciar el que estava passant a través dels espiells dels seus domicilis. Aquests van donar la veu d'alarma als Mossos d'Esquadra, que van arribar al domicili mentre Isaac mentre fregava el terra.

Un cop hi eren els agents, Isaac es va negar a deixar els agents passar. Quan els Mossos van aconseguir entrar al domicili, van trobar el cadàver de Pedro enrotllat en una manta.

Isaac, que es va declarar autor material dels fets, va inculpar Dolores, però no la seva parella Pilar, que també al domicili.

Gil va ser detingut, va entrar a la presó preventiva el juliol de 2021. Dolores i Pilar, van entrar a la presó mesos després del crim, el desembre de 2021.

Isaac Gil, assassí de Pedro Fernández, gravat per l'espiell d'un domicili
Els veïns ho van gravar tot per l'espiell de la porta | Atresmedia

Els Mossos d'Esquadra van trobar als telèfons de les dues germanes, prou indicis per incriminar-les. Segons fonts policials, els telèfons de Pilas i Dolores estaven plens de missatges on planejaven el crim.

“Holi 'cari', he estat parlant amb la meva germana per telèfon i està xunga, xunga. Hem estat parlant… perquè ella ja no aguanta més, i és normal… sobre com aconseguir cloroform, cari, per dormir-ho i després… això. Saps? Perquè aquest divendres no vol que passi ja. I jo estic dacord amb això. Així que, si ho aconseguim perquè ella ho dormi i nosaltres rematar-ho, doncs es fa divendres a la nit. Jo em demano el dia personal. No passa res. Ja seguim parlant després, que sortiré a comprar. Fins i tot”, li va dir Pilar al seu xicot en un àudio de mòbil.

El 7 de febrer de 2022, Dolores va abandonar la presó i va quedar en llibertat provisional fins al judici. Ara, dos anys després del crim, el 9 d'octubre a l'Audiència Provincial de Barcelona, jutjarà Dolores i Pilar Vázquez i Isaac Gil per l'assassinat de Pedro Rodríguez.