Foto dels Bombers de Múrcia apagant l'incendi de la discoteca Teatre
SUCCESSOS

Jorge i Rosa, la parella que va perdre la vida a l'incendi de Múrcia, deixen 3 fills

La parella va sortir per celebrar l'ascens de Jorge amb uns amics, també morts a l'incendi

Dissabte passat Jorge i la seva dona Rosa van anar a la discoteca Fonda amb uns amics per celebrar que a Jorge li havien donat tres dies lliures a la feina. Jorge i Rosa, juntament amb Kevin i Lady Paola, que va enviar un missatge acomiadant-se dels seus pares, van morir a l'incendi de les discoteques de Múrcia.

Al costat dels seus amics, la parella equatoriana, vivien a Caravaca de la Cruz, a 70 quilòmetres de Múrcia capital. Jorge i Rosa deixen tres fills orfes, després de morir entre les flames.

A Caravaca de la Cruz, l'Ajuntament va convocar un minut de silenci per honorar la memòria dels quatre morts. Ariadna Escobar, amiga de la família, explicava el dur moment que estan passant amics i familiars de Jorge i Rosa.

“Els coneixem de fa més de vint anys, coneixem els petits, he vist créixer els seus fills i el dolor que estem patint en aquest moment és molt gran”.

L'alcalde de Caravaca, José Francisco García, ha assegurat que “una de les prioritats és l'atenció als petits, així com la repatriació d'un dels morts”.

Els fills petits de Jorge i Rosa estudien al CEIP La Santa Cruz, i el gran, de setze anys, anava a l'IES Ginés Pérez Chirinos. Tots dos centres van activar un protocol de dol per als menors. L'Observatori de la Convivència de la Conselleria d'Educació van mantenir una trobada amb professors i amics dels nois com a part del protocol.

Jorge i Rosa, dues de les víctimes de l'incendi de Múrcia
La parella tenia tres fills | Redes sociales

S'estudien les llicències de les discoteques de Múrcia

Les discoteques incendiades a Múrcia tenien una ordre de tancament des de l'any 2022. Pel que sembla, les discoteques Fonda, Golden i Teatre no tenien llicència de funcionament, per la qual cosa les festes eren “il·legals”. Segons noves informacions, la tragèdia es podria haver evitat.

El tinent a alcalde de Múrcia, Antonio Navarro, va assegurar que el gener del 2022, els propietaris van rebre el primer avís. Tot i això, les tres discoteques funcionaven amb normalitat.

Ara, la Policia Nacional està investigant que va originar l'incendi que va posar fi a la vida de Jorge, Rosa, Kevin, Laidy Paola i 9 persones més.