Paula Ofelia Montes, desapareguda el 28 d'octubre a Oviedo
SUCCESSOS

L'estranya desaparició de la Paula: xarxes ocultes i un darrer WhatsApp sospitós

La jove tenia xarxes socials d'amagat de la seva família

El 28 de setembre passat, Paula Ofelia Montes Torres, de divuit anys, tenia una cita a l'Hospital Universitari Central d'Astúries, a Oviedo. Des de llavors, la seva família no en sap res.

La família de la Paula va interposar la denúncia de la seva desaparició i va iniciar una campanya en xarxes per trobar-la. Tota la localitat asturiana d'Infiesto, a 40 quilòmetres d'Oviedo, s'ha bolcat per localitzar la noia.

El dia de la seva desaparició, la Paula va enviar un missatge que va alertar tota la seva família.

“Hola, mare, gràcies per tot. Per criar-me i cuidar-me tant i haver estat una bona mare per a mi”, començava el missatge. Paula assegurava que volia deixar d'estudiar auxiliar d'infermeria i fer estètica.

“Amb això et vull dir que vull deixar auxiliar i fer estètica l'any que ve, perquè és el que de debò m'agrada i tinc moltes ganes de fer-ho. Us vull molt al pare i a tu i bé, ja soc gran per decidir per mi mateixa i el que vull fer en un futur”, concloïa.

El comiat de la jove és el que fa més sospitar el seu entorn. Les frases com “vull ser ja independent i arreglar-me per mi sola a partir d'ara” o “prefereixo posar-me a treballar, pagar les coses que hagi de pagar”, no quadraven la família.

Diana, la germana de Paula, assegura que Paula era una persona ‘superresponsable’ i aquesta actitud no n'era pròpia. “Paula no escriu amb dobles sentits. No utilitza metàfores. Això del meu futur… No és ella. No parla així”, afirma Diana.

La família ha confirmat que la Paula té una discapacitat cognitiva del 36%, malgrat que això no la incapacita, però sí que la fa vulnerable. “És infantil en diversos aspectes, i es deixa influenciar i manipular”, explica la germana de la desapareguda.

Les xarxes socials i les relacions de Paula

La relació de la Paula amb les xarxes socials és la primera línia de recerca de la policia. A la mare de la Paula no li agradava que la jove tingués xarxes socials, ja que atès el grau de vulnerabilitat l'havien intentat enganyar alguna vegada.

“La meva mare no la deixava tenir xarxes socials, però parlant amb les amigues ens van dir que sí que tenia Instagram, on les va bloquejar”, apunta Diana. “Canviava molt d'Instagram, perquè la meva mare no el deixava tenir-lo, els ho esborrava i el compte i alhora se'n feia una altra”, afegia.

La línia de recerca següent van ser les parelles de la jove. Als seus divuit anys, la Paula ja havia tingut dues parelles. Amb l'últim, va deixar la relació al juny. “Va estar amb ell força mesos. Estudiarien junts a Oviedo”, explicava la seva germana.

Un any abans, la Paula havia tingut una relació amb un jove de Cangas. “A ells també els té bloquejats”, assegura Diana.

El matí del 28 de setembre, la Paula va sortir de casa amb una mica de roba dins de la motxilla de l'institut: un parell de dessuadores, una faldilla, una granota i una mica de roba interior. Tot i això, la noia no es va emportar ni diners en efectiu ni la seva targeta d'autobús.

La policia continua investigant la desaparició de la noia. A més, la seva família ha demanat vídeos de les càmeres de seguretat d'Oviedo, on se li va perdre la pista fins avui.