Imatge d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra
SUCCESSOS

Detinguts per intentar agredir una noia amb submissió química

Els vigilants de seguretat van alertar els Mossos de la situació

Dissabte passat, els Mossos d'Esquadra investiguen l'intent d'agressió sexual per submissió química que va patir una noia al barri de Gràcia de Barcelona.

Els fets van tenir lloc dissabte a la matinada en un local del barri de Gràcia. Segons informa ElCaso o, els vigilants de seguretat del local van veure com un home distreia una noia, mentre un altre home introduïa una substància, que portava en un recipient, a la copa de la noia.

Alertats per la situació, els vigilants de seguretat, que tenien formació en detecció de conductes de risc enfocades a les agressions sexuals per submissió química, van avisar els Mossos d'Esquadra.

Els vigilants, que també van alertar la noia del que estava succeint, li van requisar el got i van arrabassar als agressors el recipient on hi havia el producte que havien abocat al got de la noia.

Una patrulla de la policia catalana de la comissaria de Gràcia s'ha fet càrrec de l'incident i ha detingut els dos homes, de 34 i 35 anys, per un presumpte delicte contra la salut pública. Tot i això, l'anàlisi que farà la Policia Científica de les proves requisades pels vigilants de seguretat, serà clau per saber quina substància havien introduït al got de la jove.

La policia continua investigant la substància que van abocar a la copa

Si es confirma que la substància que van introduir al got de la noia pot fer que les persones quedin inconscients, podrien ser acusats per un presumpte delicte de temptativa d'agressió sexual. La investigació també ha de confirmar si els arrestats tenen antecedents o estan relacionats amb altres delictes semblants.

Des dels Mossos d'Esquadra s'han organitzat xerrades i programes de formació per al personal de seguretat i de barra i sala de les discoteques de Catalunya per millorar la prevenció i la detecció de conductes de risc.

A més, Mossos d'Esquadra també recorda que la majoria d'agressions sexuals, en grau de temptativa o consumades, són persones que la víctima coneix. Tot i això, també hi ha agressions en entorns d'oci, com aquesta que van poder evitar els vigilants del local.