Es confirma la mort del treballador atrapat a l'esfondrament de Logroño
La Guàrdia Civil va confirmar la mort del treballador a primera hora de la tarda
L'Ajuntament de Logroño va confirmar, ahir a primera hora de la tarda, la mort del treballador atrapat sota la runa a l'esfondrament de la façana de l'edifici annex al col·legi Adoratrius.
Cap a tres quarts de deu del matí, es va produir el despreniment de la façana interior lateral de l'edifici, que s'estava condicionant com una residència universitària.
A l'interior de l'edifici hi havia tres treballadors, dos dels quals van resultar ferits i van ser traslladats a l'Hospital San Pedro de la capital de La Rioja. Dels dos ferits, un està lleu i l'altre amb pronòstic reservat malgrat que estava conscient en el moment de la seva evacuació.
Una patrulla de gossos de rescat del 112 i de la Guàrdia Civil, juntament amb els bombers i un dron amb cambra tèrmica de la Policia Nacional, van col·laborar en la localització de la víctima. Tot i això, Francisco Iglesias, regidor d'Interior de l'Ajuntament, assegurava que "no es trobaven senyals de vida a la zona de l'esfondrament".
Cap a les 13.00 hores, va arribar la confirmació de la terrible notícia: el treballador que havia quedat sota la runa havia mort. El metge forense i l'autoritat judicial es van desplaçar a la tarda al lloc dels fets per certificar la mort i començar la investigació.
Segons va explicar Alfredo Bazo, cap de Bombers de Logroño, va ser un rescat "delicat" perquè l'estructura era molt inestable. En aquestes tasques de rescat hi van participar 80 persones procedents dels serveis d'emergències. A més, es van mobilitzar fins a sis ambulàncies, dos suports vitals avançats, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil amb els seus guies canins, Protecció Civil i inspecció de treball.
La portaveu de la Policia Nacional, Olga Fernández Maeztu, comentava que "ara serà el moment de prendre declaracions als diferents tècnics perquè ens comentin exactament en quines feines estaven treballant per poder determinar hipòtesis per veure les causes de l'esfondrament".
El que sí que ha confirmat Fernández Maeztu és que s'ha descartat completament l'explosió de gas. Per això l'olor de gas que es va percebre després de l'esfondrament, va poder ser una petita canonada que no tenia res a veure amb la causa de l'accident.
Segons l'Ajuntament, s'estaven fent feines de modificació de finestrals, però no saben que ha pogut causar l'accident.
Després d'aquest fatídic accident, es procedirà a la demolició de tot l'edifici esfondrat, tant de la part provisional com de la que ha quedat greument afectada.
Més notícies: