Captura de pantalla de Twitter
SUCCESSOS

Catalunya en alerta: Difonen la imatge de dues delinqüents per advertir els veïns

Les carteristes acumulen diverses detencions però surten al carrer el mateix dia per tornar a robar

La inseguretat s'ha disparat els darrers anys a Catalunya degut entre altres coses al problema de la multireincidència. Molts delinqüents converteixen el robatori en la seva principal forma de subsistència, conscients que el sistema legal els empara. Tot i que acumulen desenes de detencions, surten al carrer al cap d'unes hores per tornar a delinquir amb una sensació absoluta d'impunitat.

A Badalona, un establiment comercial ha decidit difondre les imatges de dos carteristes habituals per advertir els veïns de la zona. Es tracta d'una botiga al carrer del Mar, al centre de la ciutat, i segons han informat aquestes dues dones viuen de robar moneders. Pel que sembla, tot i acumular diverses detencions, el mateix dia tornen a sortir al carrer per tornar a robar.

El digital TOT Badalona ha difós les imatges de les carteristes, tot i que difuminant les cares per evitar denúncies. “Denúncia de qui, de les lladres? On queden els drets de les víctimes? Estem completament indefensos davant dels lladres i la resta de delinqüents i incívics”, denuncia un ciutadà responent a la publicació.

Indignació dels veïns per la inseguretat

"Sort de les càmeres de videovigilància", diu un altre veí, "llàstima que els progres prohibeixin que es mostri la cara de manera nítida d'un delinqüent pels drets humans". Denuncien així el bonisme de l'esquerra, entenent que sempre protegeixen els delinqüents en lloc de les víctimes.

Són molts els qui demanen que es mostrin les cares sense difuminar per poder reconèixer-les i impedir que segueixin actuant. A més, afirmen que no són les úniques i que en aquest carrer els comerços i els veïns estan fins als nassos dels furts i els lladres. "No s'han de difuminar les cares", afirmen, "el que convé és que les aturin, que si són d'aquí vagin a la presó i si són de fora que les expulsin immediatament".

Els carteristes actuen habitualment a Badalona, on la inseguretat continua desfermada malgrat els esforços de l'equip de govern per restaurar l'ordre. Segons una informació recent, la majoria dels carteristes que actuen al metro de Barcelona tenen la residència a Badalona. Però els lladres també actuen a la ciutat, a peu de carrer, com demostra la denúncia d'aquesta botiga del centre.

➡️ Successos

Més notícies: