Muntatge de fotos d'unes mans sortint de les reixes d'una presó i, al costat, un agent de policia de braços plegats
SUCCESSOS

José i Joaquín, els dos perillosos fugitius que estan en crida i recerca a Catalunya

Els fugats, que són pare i fill de 50 i 32 anys, van fugir de la presó durant un permís penitenciari

Segueix la recerca de José BS i Joaquín BA, dos homes de 50 i 32 anys, que van fugir d'un centre penitenciari aprofitant un permís. Pare i fill —de nacionalitat espanyola i ètnia gitana— van estar a punt de ser detinguts el 8 de maig passat, però van aconseguir escapar-se.

Tal com recullen des d'ElCaso, la policia els té localitzats a Palau-solità i Plegamans, al Vallès Occidental (Barcelona). Es tracta del lloc on vivien abans de ser detinguts, però encara no han estat arrestats.

L'any 2013, el pare va ser detingut per la Policia Nacional arran d'estar relacionat amb l'operació Kabul. La qual va relacionar el clan dels Mulatos amb el trànsit de cocaïna entre Barcelona i les Illes Balears. Tant José com Joaquín estan sota el radar del Grup de Recerca Activa de Fugitius (GRAF) dels Mossos d'Esquadra.

Bar La Nova Rotonda, a Palau-solità i Plegamans

La policia continua buscant dos fugats de presó

Dimecres passat, 8 de maig, els fugats van estar a punt de ser detinguts després que la policia rebés un avís passades les 22 hores. Aquell dia, tots dos eren al bar La Nueva Rotonda, a l'avinguda Diagonal.

Els fugats estaven al bar amb cinc membres més de la seva família. Els agents de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans van anar al bar i els homes van col·laborar. Allà, la Policia Local els va informar de la seva imminent detenció.

No obstant això, en un moment donat, el pare va començar a cridar i va encoratjar els seus familiars a atacar la policia per escapar-se. “Passem-los per sobre”, va exclamar.

Els fugitius i els seus familiars van empènyer els agents i un va treure una daga i va intentar atacar un d'ells. Aquest agent de la Policia Local va haver de disparar a l'aire per evitar ser ferit.

El tret va paralitzar momentàniament tothom, però els dos fugitius van aprofitar la confusió per fugir. Quan van arribar les patrulles dels Mossos d'Esquadra, només quedaven els familiars que van ser identificats i imputats per col·laborar amb la fugida.

Els fugitius van escapar en un cotxe conduït pel pare. La Policia Local i els Mossos d'Esquadra mantenen oberta una investigació per aclarir els fets i detenir definitivament els dos homes, que fa mesos que eludeixen la justícia.

➡️ Successos

Més notícies: