El calvari de la Fàtima: segrestada, torturada,amenaçada i coaccionada pel seu exmarit
El jutjat ha deixat en llibertat els seus presumptes captors i l'advocat de la noia tem per la seguretat
La història d'una jove catalana d'origen pakistanès i de nom Fàtima n'ha commocionat molts.
Víctima de maltractaments constant des que es va casar amb 17 anys amb el seu cosí, la jove barcelonina, que ara té 22 anys, va ser segrestada el mes de juny passat a mans de persones presumptament vinculades a la seva exparella, també d'origen pakistanès.
Durant les 24 hores que va estar segrestada va ser sotmesa a tortures i abandonada a una carretera. El Jutjat nº2 de Violència sobre la Dona ha deixat en llibertat sense mesures cautelars els seus presumptes captors. Com és natural, la Fàtima té por. “Si surto de casa, no sé si hi podré tornar”, ha explicat davant els micròfons de RAC1.
Aneu al Pakistan i torneu a Barcelona
La dura història de Fàtima ve de lluny. Com ha explicat ella mateixa a diversos mitjans de comunicació, es va casar amb el seu cosí de manera pactada – “no obligada”, diu ella – quan comptava amb 17 anys. Després d'això, tots dos es van traslladar al Pakistan i va començar el calvari.
Allà, el seu marit va començar a presentar dinàmiques clarament possessives i pròpies d'un maltractador. "Al cap de quatre dies va canviar de sobte. Deia que a Barcelona havia estat amb altres nois, amb qui havia tingut relacions sexuals", ha explicat Fàtima.
Aquesta actitud de gelosia va portar el seu marit a negar que la filla que havien tingut junts fos seva. "Deia que la nena no era seva i que era de les relacions prèvies que jo havia tingut amb altres homes". Tot això, afegit al fet que va ser aïllada de la seva família tant a Barcelona com al Pakistan, van portar Fàtima a tornar a Catalunya.
Malgrat tot, Fàtima insisteix que "[jo]no volia divorciar-me. Jo havia insistit a casar-me i havia d'aguantar. No volia decebre ningú". No ho va entendre així el seu exmarit, que va intensificar des de la distància les actituds tòxiques i possessives.
“La meva parella va dir que vindria, però no ho va fer. A distància van seguir les amenaces, els controls, la gelosia. Vaig parlar amb el seu pare que vivia a Espanya i em va dir que ho havia de tolerar, però no vaig poder”, ha explicat Fàtima a El Periódico.
Assetjament constant fins a ser segrestada
Ja a Espanya i amb el suport de la seva família, Fàtima va decidir divorciar-se i això va ser el detonant d'un assetjament encara més gran.
L'octubre de l'any passat, l'exmarit es va plantar a Barcelona per fer-li la vida impossible a ella i a la seva família. Amenaces de mort per part dels cosins de l'exmarit, que anaven a “emportar-se la nena” i fins i tot un intent d'abús sexual. Tot aquest calvari va servir perquè la justícia interposés una ordre d'allunyament contra el maltractador.
Novament, aquesta mesura no va ser un obstacle perquè cessés l'assetjament. Per contra, es va intensificar fins al punt que grups de 20 i 60 persones fustigaven el domicili de la família al barri del Raval. “Estaven allà per provocar i volien que reaccionés per atacar-me”, explica la noia a El Periódico.
Fàtima va començar llavors una odissea de denúncies i comissaries fins que el dia de Sant Joan, 24 de juny, va ser segrestada. Explica que els seus captors li van embenar els ulls. Així mateix, assegura que parlaven en urdú i en anglès amb el seu exmarit a través de trucada de vídeo, que indicava la manera d'exercir les tortures. Al final, la van deixar malferida en una carretera de Vilafranca del Penedès després d'assabentar-se que la policia anava darrere seu. Se la va trobar un camioner.
El jutjat ha deixat en llibertat els presumptes captors i torturadors, encara que de moment hi ha tres imputats. L'advocat de Fàtima, el lletrat Daniel Salvador, explica que “aquesta decisió judicial deixa Fàtima en una situació terrible, fins al punt que, per seguretat, hauria de sortir Espanya”.
Més notícies: