Armes requisades a Lugo

Amenaça la seva parella amb un matxet: tenia un arsenal il·legal d'armes

El detingut posseïa 13 armes llargues de diferents calibres

Dimarts passat la Guàrdia Civil va detenir un veí del municipi de Barreiros, a Lugo, com a presumpte autor d'un delicte de violència de gènere. A més, també s'imputa al detingut per tinença il·lícita d'armes i dipòsit d'armament.

Pel que sembla, la Guàrdia Civil va anar al domicili de la parella dimarts després que el presumpte agressor, un home de 46 anys, amenacés suposadament la seva parella amb un matxet de grans dimensions.

La dona, de 34 anys, es va amagar al bany de l'habitatge després de ser amenaçada pel que era la seva parella. Quan la Guàrdia Civil va arribar el va detenir com a presumpte autor d'un delicte de violència contra la seva parella i un altre de tinença il·lícita d'armes.

El detingut posseïa 13 armes llargues de diferents calibres

A més, els agents de la Guàrdia Civil també van descobrir que el presumpte agressor tenia en la possessió fins a 13 armes llargues de diferents calibres dins del seu domicili.

Segons es reflecteix a l'informe de la investigació, algunes de les armes tenien el número de sèrie, la marca o el model esborrats. Ara, la Guàrdia Civil investiga si aquestes armes es van poder utilitzar per cometre altres delictes. De moment, l'home ha estat detingut i se l'ha posat a disposició de l'autoritat judicial competent al jutjat de Mondoñedo.

Una altra amenaça amb arma llarga a València

A la localitat valenciana de Llocnou de Sant Jeroni, un altre home ha estat detingut per la Guàrdia Civil per amenaçar des de la finestra a usuaris de la via amb una arma llarga. Segons ha informat la Guàrdia Civil, abans van rebre un avís de la Central Operativa de Servei que alertava una discussió a l'interior d'un domicili.

Armes requisades per la Guardia Civil
De moment, l'home ha estat detingut i se li ha posat a disposició de l'autoritat judicial competent | Guardia Civil

En arribar, la policia va observar un home tirant pamflets religiosos a la via pública. La família de l'home els va assegurar que l'home patia esquizofrènia i que recentment havia deixat de prendre la medicació, cosa que li produïa brots ocasionals.

Els agents van indicar a l'home que baixés al carrer. Després de la negativa, l'home va tornar a sortir a la finestra, aquesta vegada amb una arma llarga amb trípode i mira telescòpica i va començar a amenaces i insultar els usuaris de la via.

Després d'un llarg temps de mediació, l'agressor finalment va ser convençut pels agents perquè deposés la seva actitud i baixés voluntàriament desarmat a la via pública. A més, l'home va lliurar a la Guàrdia Civil les armes de manera voluntària. A més de l'arma exhibida, l'home també posseïa una altra arma curta i dues armes blanques.

L'home, de 35 anys i nacionalitat espanyola, va ser traslladat a la unitat de psiquiatria de l'Hospital Sant Francesc de Borja de Gandia.