'Que ho gaudiu': El xef Pepe Rodríguez té la recepta ideal per la nit de Cap d'Any
Acomiada't de l'any i de l'ús de fumet amb aquesta recepta de sopa de marisc, ideal per omplir de taula de sabor
La màgia de la nit de Cap d'Any no només es viu al comiat de l'any, sinó també a l'exquisidesa dels plats que compartim amb els nostres estimats. En aquest sentit, el reconegut xef Pepe Rodríguez comparteix la saviesa culinària a través de l'Escola MasterChef.
Rodríguez assegura que amb pocs ingredients es pot assolir una sopa de marisc extraordinària. L'all, els grinyols i les gambes són els ingredients protagonistes d'aquesta recepta, però en pren nota de tots, fins i tot si vols una versió més desenvolupada que la del vídeo!
Escuela MasterChef Pepe Rodríguez (sopa de marisco)
INGREDIENT | QUANTITAT |
Musclos | 500 g |
Llagostins frescos | 4 |
Daurada | 450 g |
Sípia neta | 250 g |
Gamba arrossera | 1 kg |
Rossellones | 1 kg |
All | 2 dents |
Oli d'oliva | 1 got |
Ceba, tomàquet, pebre vermell, safrà | 1 de cada |
Vi blanc | 1 got |
Espinacs | Un ram |
Aigua amb bicarbonat | 1 got |
Maionesa | Al gust |
Salsa kimchi | Al gust |
Salsa de xilis dolç o picant | Al gust |
Els passos que segueix Pepe Rodríguez
El xef comença la preparació i deixa que l'aroma de l'all inundi la cuina. En cas de voler fer la versió més extensa que la del vídeo, afegeix ceba i tomàquet. Tot culminant amb l'addició de pebre vermell i safrà per infondre profunditat de sabor al plat.
Mentre es cuina el sofregit, dedica temps a netejar els grinyols i les gambes, preparant els ingredients marins per al seu protagonisme a la sopa. Truc! Pots afegir un raig de vi blanc generós, permetent que els sabors s'integrin a foc mitjà.
Preparació del brou
Afegeix-hi els grinyols i les gambes al sofregit per deixar-les cuinar a foc lent durant 30 minuts. Una de les decisions clau que Rodríguez pren és evitar l'ús de fumet, el brou de peix concentrat, per no aclaparar la sopa amb massa densitat.
Com aconseguir el color verd
El xef revela el secret darrere del verd intens de la seva sopa: fulles d'espinacs escaldats amb aigua amb bicarbonat durant un minut. Aquest toc de color no només afegeix un atractiu visual, sinó també un matís fresc i saludable al plat.
El torn del marisc
Trosseja els alls i col·loca'ls al costat dels llagostins, la daurada i la sípia en una safata de forn durant dos minuts a 160º. Al mateix temps, ves obrint els musclos en una paella amb una mica de brou de marisc, afegint-hi una altra capa de complexitat i sabor al plat.
Emplatat amb harmonia i salsa
Dona curs a la creativitat barrejant maionesa amb salsa de kimchi i preparant la salsa de Xile dolç picant. En emplatar, col·loca els trossos de peix i marisc enfornats a la base, afegeix la maionesa de kimchi i el xili dolç picant.
I finalitza regant amb la sopa de marisc per unir tots els elements en una presentació harmoniosa. 'Que ho gaudiu' no és només un desig al final del vídeo, sinó també una crida a explorar aquesta recepta excepcional i a brindar amb gust la darrera nit de l'any.
Més notícies: