Muntatge amb plat de sopa de marisc i cercle vermell amb Pepe Rodríguez
SOCIETAT

'Que ho gaudiu': El xef Pepe Rodríguez té la recepta ideal per la nit de Cap d'Any

Acomiada't de l'any i de l'ús de fumet amb aquesta recepta de sopa de marisc, ideal per omplir de taula de sabor

La màgia de la nit de Cap d'Any no només es viu al comiat de l'any, sinó també a l'exquisidesa dels plats que compartim amb els nostres estimats. En aquest sentit, el reconegut xef Pepe Rodríguez comparteix la saviesa culinària a través de l'Escola MasterChef.

Rodríguez assegura que amb pocs ingredients es pot assolir una sopa de marisc extraordinària. L'all, els grinyols i les gambes són els ingredients protagonistes d'aquesta recepta, però en pren nota de tots, fins i tot si vols una versió més desenvolupada que la del vídeo!

Escuela MasterChef Pepe Rodríguez (sopa de marisco)

INGREDIENTQUANTITAT
Musclos

500 g

Llagostins frescos4
Daurada450 g
Sípia neta250 g
Gamba arrossera1 kg
Rossellones1 kg
All2 dents
Oli d'oliva1 got
Ceba, tomàquet, pebre vermell, safrà1 de cada
Vi blanc1 got
EspinacsUn ram
Aigua amb bicarbonat1 got
MaionesaAl gust
Salsa kimchiAl gust
Salsa de xilis dolç o picantAl gust

Els passos que segueix Pepe Rodríguez

El xef comença la preparació i deixa que l'aroma de l'all inundi la cuina. En cas de voler fer la versió més extensa que la del vídeo, afegeix ceba i tomàquet. Tot culminant amb l'addició de pebre vermell i safrà per infondre profunditat de sabor al plat.

Mentre es cuina el sofregit, dedica temps a netejar els grinyols i les gambes, preparant els ingredients marins per al seu protagonisme a la sopa. Truc! Pots afegir un raig de vi blanc generós, permetent que els sabors s'integrin a foc mitjà.

Preparació del brou

Afegeix-hi els grinyols i les gambes al sofregit per deixar-les cuinar a foc lent durant 30 minuts. Una de les decisions clau que Rodríguez pren és evitar l'ús de fumet, el brou de peix concentrat, per no aclaparar la sopa amb massa densitat.

Com aconseguir el color verd

El xef revela el secret darrere del verd intens de la seva sopa: fulles d'espinacs escaldats amb aigua amb bicarbonat durant un minut. Aquest toc de color no només afegeix un atractiu visual, sinó també un matís fresc i saludable al plat.

El torn del marisc

Trosseja els alls i col·loca'ls al costat dels llagostins, la daurada i la sípia en una safata de forn durant dos minuts a 160º. Al mateix temps, ves obrint els musclos en una paella amb una mica de brou de marisc, afegint-hi una altra capa de complexitat i sabor al plat.

Emplatat amb harmonia i salsa

Dona curs a la creativitat barrejant maionesa amb salsa de kimchi i preparant la salsa de Xile dolç picant. En emplatar, col·loca els trossos de peix i marisc enfornats a la base, afegeix la maionesa de kimchi i el xili dolç picant.

I finalitza regant amb la sopa de marisc per unir tots els elements en una presentació harmoniosa. 'Que ho gaudiu' no és només un desig al final del vídeo, sinó també una crida a explorar aquesta recepta excepcional i a brindar amb gust la darrera nit de l'any.