Targeta de metro nova

Les targetes de transport de Barcelona ja no seran com coneixies

El 28 de novembre comença l'exclusivitat de la T-Mobilitat al transport de Barcelona

A partir del pròxim 28 de novembre, es durà a terme un canvi significatiu en la venda de les targetes de transport públic a Barcelona. L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) té la intenció d'iniciar una transició gradual cap a l'exclusivitat de la T-Mobilitat. El bitllet ‘contactless’ va ser introduït el 2021 i ja registra més d'un milió de viatges diaris a l'àrea metropolitana.

T-Usual, T-Casual, T-Grup i T-Familiar deixaran d'estar disponibles en el format clàssic de cartró amb banda magnètica i s'integraran a la nova T-Mobilitat.

La nova T-Mobilitat revolucionarà el transport públic de Barcelona

La transició principal es durà a terme de manera progressiva a les màquines d'autovenda. Aquestes deixaran d'imprimir els bitllets antics amb banda magnètica per oferir exclusivament targetes T-Mobilitat, recarregables i amb tecnologia sense contacte.

Aquests nous bitllets es presentaran en un format específic de cartró, eliminant la necessitat de registre previ per part dels usuaris. El cost inicial serà de 0,50 € únicament a la primera compra, permetent recàrregues posteriors tantes vegades com sigui necessari.

A partir del 28 de novembre, els usuaris tindran l'oportunitat d'adquirir quatre variants de la targeta T-Mobilitat, totes carregables i sense contacte. Cadascuna d'aquestes modalitats permetrà l'accés a títols integrats específics, brindant opcions adaptades a les necessitats individuals dels viatgers.

Els avantatges de les noves targetes inclouen la possibilitat de recuperar els viatges en cas de pèrdua o robatori. També, la possibilitat de fer diverses gestions personals en línia. Amb aquestes opcions, l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) cerca proporcionar als usuaris una experiència de transport més eficient.

Llistat de preus metro barcelona
La nova T-Mobilitat estarà disponible en diferents formats | ATM

Com recarregar la nova T-Mobilitat?

Des de dimarts que ve, 28 de novembre, accedir als serveis de transport públic a Barcelona es torna més eficient amb la introducció de la T-Mobilitat. Per facilitar el procés, aquí us expliquem pas a pas com unir-vos a aquest sistema i optimitzar la vostra experiència de viatge.

Primer, el registre al sistema T-Mobilitat és ara més accessible que mai. Oblida't de les cues presencials i efectua el teu registre des de casa a través de la pàgina web oficial. Es pot fer mitjançant T-Mobilitat.cat, a través de l'aplicació TMB o també per www.fgc.cat.

Al registrar-te, tens l'opció d'escollir entre dos suports personalitzats: el mòbil o una targeta recarregable. Si decidiu utilitzar el vostre mòbil (compatible amb Android i NFC), podeu carregar el vostre títol immediatament. Si optes per la targeta, aquesta serà enviada al teu domicili en aproximadament cinc dies laborables.

Un cop seleccionat el teu suport, carrega els teus títols de manera convenient. Si escolliu l'opció del mòbil i compteu amb un dispositiu Android amb NFC, podeu carregar els títols directament a través de l'aplicació mòbil, una funcionalitat exclusiva per a aquests dispositius.

En canvi, si et decideixes per la targeta recarregable, tens diverses opcions per carregar els teus títols. Si el vostre mòbil compta amb NFC, ja sigui Android o iOS, simplement obre l'aplicació mòbil i acosta la targeta al telèfon. També pots efectuar la càrrega a les màquines expenedores de la xarxa de metro, brindant-te flexibilitat en la gestió dels teus títols de transport.