Fotomuntatge de les taules d'un restaurant de fons i al capdavant dues rodones vermelles amb el logotip de la Guia Michelin i el xef Jordi Vilà
SOCIETAT

Un xef català revela el costat ocult de la Guia Michelin i les seves estrelles

El xef català Jordi Vilà s'ha mostrat molt contundent i crític amb la Guia Michelin a una entrevista a Catalunya Ràdio

La polèmica està servida. Aquest dimarts, 28 de novembre, a la nit es lliuren les estrelles Michelin en una gala que se celebrarà a l'Auditori Fòrum del Centre Internacional de Convencions de Barcelona.

I és que, malgrat l'alegria que desprenen esdeveniments com aquest, les últimes hores s'ha revelat el costat més ocult d'aquests premis de la restauració.

L'encarregat ha estat el xef català Jordi Vilà, del restaurant Alkimia a Barcelona. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el xef s'ha mostrat més crític i contundent amb la Guia Michelin que mai.

El xef Jordi Vilà revela el costat ocult de la Guia Michelin

Jordi Vilà, xef del restaurant Alkimia, ha revelat el costat més ocult dels premis del món de la restauració, la famosa Guia Michelin.

I no ho ha fet un dia qualsevol. Aquest dimarts, 28 de novembre, a la nit, es lliuraran les estrelles en una gala a l'Auditori Fòrum del Centre Internacional de Convencions de Barcelona, que presentarà Andreu Buenafuente.

El xef Jordi Vilà era convidat a 'El matí de Catalunya Ràdio' de Ricard Ustrell per parlar de la Guia Michelin. Una entrevista on revelava els detalls més ocults d'aquests guardons.

"M'entristeix que la guia Michelin estigui patrocinada per Macro", deixava anar Jordi Vilà. I és que Macro és un gran distribuïdor que no afavoreix els petits productors, ni tampoc representa els valors de proximitat ni sostenibilitat.

"Està molt bé que estigui, però s'hauria de poder fer una feina més coherent en tot això si es vol representar l'excel·lència, si vols facturar... doncs és una altra cosa".

Tot i això, no només ha destacat la part negativa de la Guia Michelin. "L'estrella sempre és una bona notícia. Jo sempre dic que la guia Michelin sempre és la millor guia que hi ha al món, sens dubte, per mèrits propis", assegurava el xef Jordi Vilà.

"Però fan la guia a la seva manera i ha adquirit unes dimensions que pot canviar tant la inèrcia d'un negoci o d'un restaurant en funció de si en té". I és que Jordi Vilà assegura que l'estrella imposa una pressió en la manera de treballar d'un restaurant.

D'exemple, hi posava el seu restaurant, Alkimia, situat a Barcelona. I és que, després de guanyar fa uns quants anys la seva primera estrella Michelin, van decidir canviar-se de local i continuar treballant de la mateixa manera.

Una cosa que va desesperar els experts, que van assegurar que així no guanyaria mai una altra estrella. "Nosaltres vam decidir estar més al costat de la gent que al costat de les estrelles", tancava el tema el xef català Jordi Vilà.

➡️ Societat

Més notícies: