Muntatge amb una parella de jubilats amb una maleta a la mà i un cercle amb el mapa d'Espanya

SOCIETAT

L'avís que acaben de llançar sobre els viatges de l'Imserso el 2024

L'Imserso no sembla acontentar tothom amb l'organització de les vacances per a gent gran, per la qual cosa s'esperen canvis importants en el futur

L'Imserso es troba en dubte. El funcionament del seu model de vacances per a gent gran no acaba d'acontentar tothom i sembla que està condemnat a patir variacions. Així ho confirmava la directora general d'aquest organisme, Mayte Sancho, que admetia la necessitat d'una "reflexió en profunditat".

Sosté que actualment hi ha "900.000 persones movent-se pel país cada any i generant riquesa". Però el sistema no funciona tan bé com hauria de ser. "És veritat que hi ha interrogants als quals hauríem de donar resposta", apunta en una entrevista a Uppers.

Els viatges de l'Imserso necessiten avenços. Hi coincideixen totes les parts, tant els usuaris, com les agències i el propi organisme.

Plantejaments per millorar els viatges de l'Imserso

Sancho va compartir tres possibles millores que es podrien implementar amb el temps. La responsable de l'Imserso contempla, en primer lloc, "obrir els viatges perquè responguin a les noves demandes de la societat". Un segon plantejament seria "respectar el manteniment de l'ocupació que generin els viatges" i finalment "adaptar els viatges als diferents grups de població".

El que es busca amb aquest pla de turisme social és "afavorir els que tenen menys possibilitats". A més, tracta de "cobrir les seves necessitats de viure un envelliment actiu en tant que sigui possible".

En qualsevol cas, recorda que no cal "tornar a plantejaments exclusivament benèfics assistencials". Cal no oblidar que aquesta organització de vacances de l'Imserso va sorgir al seu dia perquè els més grans de 80 anys amb escassos recursos poguessin gaudir també de viatjar.

L'Imserso rep crítiques

Aquest programa social de turisme de l'Imserso ha rebut multitud de crítiques en els darrers temps per part del sector. Reclamen mesures urgents perquè les agències puguin donar resposta als problemes que hi ha. Denuncien l'escassetat de places a llocs com Andalusia i les illes, a més d'una pèrdua de categoria en alguns establiments hotelers.

La Confederació Espanyola d'Agències de Viatges (CEAV) mostra la preocupació per la reducció de l'oferta. "Dista molt de la quantitat de places que es licitava fa anys", recull La Razón.

Des d'UGT indiquen que les sortides organitzades aquest any per l'Imserso "són un fracàs absolut i una autèntica bogeria". Esgrimeixen que la companyia concessionària, Ávoris, no compleix "amb el que va oferir", i per això reclamaran un nou concurs de licitació.

➡️ Pensions ➡️ Societat

Més notícies: