Noia menjant punxet i plat de carn

SOCIETAT

Desmuntant l'opinió d'una experta de Harvard: menjar carn no és boníssim

Un altre tema en què podem trobar-nos debat al món de la nutrició, és si és saludable menjar carn o no

Si poseu al vostre cercador si és bo menjar carn, us asseguro que us sortiran infinites entrades, cadascuna amb la seva opinió. Possiblement, per recolzar les seves opinions que en la majoria de casos s'agafen amb pinces, et diuen que és un o una experta en la matèria qui ho ha escrit.

Aquest cas es va donar el mes passat en un conegut diari en línia, concretament a la seva secció de salut. El seu titular deia així: L'experta de Harvard que desmunta el mite: "Menjar carn no és dolent per a la salut, és boníssim".

Experts o expertes… Però en la matèria?

Doncs bé, continuant amb el que us deia, aquest diari en línia va publicar la notícia amb aquest titular. No em digueu que no és un bon titular… d'aquells que enganxa, d'aquells que et ve de gust fer clic i començar a llegir d'un moment a l'altre.

A sobre, per si no n'hi hagués prou, al subtítol et segueixen recolzant que l'experta, una tal Dra. Georgia Ede, té 25 anys d'experiència. Llegint això, et creus el que aquesta experta de Harvard afirma, és a dir, et creus que menjar carn és boníssim per a la salut.

Doncs bé, si indagueu una mica, descobrireu que aquesta experta és psiquiatre i que, per tant, té d'experta en nutrició el que jo, com a nutricionista, en psiquiatria. Analitzant-ne més, veiem que utilitza el concepte de nutrició i metabolisme cerebral, però és un concepte que ni existeix.

Així que, ja sabeu, tots podem ser experts en alguna cosa, és clar, però val més que cadascú es dediqui a la seva matèria i opini únicament sobre ella.

La carn, ni és tan bona, ni és tan dolenta

És cert que llegint el seu article podem trobar afirmacions que sí que són certes. Per exemple, que té nutrients molt interessants, que la carn blanca no és igual que la carn vermella o que la carn fresca és millor que la processada.

És important fer especial èmfasi que la carn vermella fresca no és tan dolenta com molta gent et pot fer creure, però tampoc tan bona com ella afirma. Si portem una alimentació saludable, alta en vegetals i incloent-hi alguna porció setmanal de carn vermella fresca de qualitat, serà igual de saludable.

Si abusem de la carn vermella, encara que sigui de qualitat, acabarem desplaçant altres aliments de la nostra dieta, possiblement aliments vegetals, per tant la nostra dieta deixarà de ser saludable.

➡️ Societat

Més notícies: