Muntatge d'una oficina d'Hisenda i un home a un gimnàs

SOCIETAT

Si vas al gimnàs podries tenir un benefici a la declaració de la Renda

Pren nota perquè pots acollir-te a la deducció de la quota del gimnàs a la Renda a dues comunitats espanyoles

Per si encara no ho sabies, la Campanya de la Renda 2023-2024 ha arrencat fa uns does. Ho va fer dimecres passat 3 d'abril i s'allargarà fins al proper 1 de juliol, inclusivament.

Els contribuents han de donar comptes al fisc dels ingressos obtinguts el 2023 i han d'estar molt atents a l'hora d'emplenar correctament la Renda. Sobretot perquè no rebin una multa de l'Agència Tributària, que sempre és desagradable.

Avui ens centrem en aquestes despeses que podem deduir en la declaració de la Renda, cosa que pot ser molt beneficiosa per a nosaltres. Podem parlar de les deduccions que afecten els contribuents a tota Espanya. I a part tenim a les que podem acollir-nos segons la regió on residim.

Segurament desconeixies una deducció que pot donar una gran alegria i és la referent a la quota del gimnàs. Si vius a la Comunitat Valenciana o a La Rioja, pren nota del que t'explicarem, perquè si ets un assidu al gimnàs te'n beneficiaràs. L'objectiu no és cap altre que "fomentar la pràctica esportiva i l'exercici físic".

Molt atent: pots deduir-te la quota del gimnàs a dues comunitats

És clar, has de complir unes premisses concretes a cadascuna de les dues comunitats esmentades, si vols reduir aquestes despeses de forma legal.

Si ens fixem en allò que diu l'Agència Tributària per a La Rioja, aquesta deducció per la quota del gimnàs és del 30%. Però arriba al 100% en persones de més de 65 anys o amb discapacitat superior al 33%.

Deducció de la quota del gimnàs a La Rioja i Comunitat Valenciana

COMUNITATDEDUCCIÓ
La Rioja- 30% (fins a 300 euros)
- 100% (majors de 65 o amb discapacitat superior al 33%)
Comunitat Valenciana- 30% (fins a 300 euros)
- 50% (majors de 65 o amb discapacitat superior al 33%)
 

El màxim que et pots deduir són 300 € i lògicament estàs obligat a demostrar aquests pagaments a través de factures o altra documentació que tinguis. Si ens referim a una declaració conjunta, a aquesta categoria es poden posar les despeses de cònjuges o familiars.

D'altra banda, si marxem a la Comunitat Valenciana, la deducció és igualment del 30%. Això sí, és efectiva únicament pels residents habituals a la Comunitat Valenciana l'any 2023. No passa igual que a la Rioja, ja que les deduccions per a majors de 65 o amb discapacitat igual o superior al 33% no són del 100%, arriben només al 50%.

➡️ Societat

Més notícies: