Muntatge amb home celebrant premi de la Loteria i cercle vermell amb Anthony Blake
SOCIETAT

El truc viral d'Anthony Blake del qual dubten: Va endevinar la Grossa amb trampes?

El dubte d'aquesta acció de l'il·lusionista, que va encertar la Grossa el 2002 i avui dia continua generant debat

En el món de la màgia i l'il·lusionisme, pocs trucs han generat tant enrenou com el d'Anthony Blake el 2002. Aquest il·lusionista espanyol es va fer viral per endevinar el número de la Grossa de Nadal, un fet que va deixar molts bocabadats i altres escèptics. Però, en què va consistir realment aquest truc i de quina trampa se l'acusa?

El truc d'Anthony Blake a la Loteria de Nadal: va endevinar la Grossa del 2002

Anthony Blake és conegut per les seves habilitats en el mentalisme i la màgia. En 2002, durant un programa de televisió, Blake va afirmar que podia endevinar el número de la Grossa de Nadal.

Per això, va escriure el número en un sobre segellat i el va guardar en una caixa forta. La caixa va ser custodiada per notaris i va romandre tancada fins al dia del sorteig de la Loteria de Nadal.

Muntatge de fotos d'una persona amb rostre pensatiu i, de fons, els nens de San Ildefons col·locant les boles del sorteig de Nadal; al costat, la imatge d'un dècim de loteria en blanc amb interrogants vermells

El dia del sorteig, el número de la Grossa de Nadal va ser revelat: 8.103. Immediatament, la caixa forta va ser oberta en directe i, per a sorpresa de tots, el número escrit per Anthony Blake coincidia exactament amb el número guanyador. Aquest truc es va fer viral ràpidament, generant una barreja de sorpresa i escepticisme entre el públic.

El suposat parany després del truc d'Anthony Blake, que va ser viral fa 22 anys

Malgrat l'aparent truc de màgia, molts van començar a qüestionar-ne l'autenticitat. S'acusa Anthony Blake d'haver utilitzat un parany per aconseguir la seva gesta. Segons alguns experts en il·lusionisme, el truc podria haver consistit en fer servir un sobre especial que permetia canviar el número escrit al seu interior.

Lotería de Navidad Anthony Blake

Aquest tipus de sobres, coneguts al món de la màgia, tenen un compartiment ocult que permet a l'il·lusionista canviar el contingut sense que el públic ho noti. D'aquesta manera, Blake podria haver escrit el número de la grossa de Nadal després de conèixer el resultat del sorteig i abans d'obrir el sobre en directe.

Una altra teoria suggereix que Blake podria haver utilitzat un mètode de predicció basat en estadístiques i probabilitats. Encara que aquesta teoria és menys popular, alguns creuen que l'il·lusionista podria haver estudiat patrons als números guanyadors d'anys anteriors per fer una predicció educada.

La reacció del públic: molts l'acusen de frau

El truc d'Anthony Blake es va fer viral i va generar una gran quantitat de debats a les xarxes socials i mitjans de comunicació. Mentre que alguns ho van considerar un geni de l'il·lusionisme, d'altres el van acusar de frau. Tot i les acusacions, Blake mai va revelar el secret darrere del seu truc, mantenint el misteri i la fascinació al voltant de la seva figura.

Aquest truc continua sent un dels més comentats i debatuts al món de l'il·lusionisme. Tot i que molts creuen que hi va haver un parany darrere de la seva gesta, l'habilitat de Blake per mantenir el misteri ha contribuït a la seva fama i a la viralitat del truc.

➡️ Societat

Més notícies: