Imatge d'un vitrall que representa un home amb halo daurat, barba llarga i blanca, sostenint un bàcul a una mà i un calze daurat a l'altra, amb fons d'edificis i arbres.
SOCIETAT

Santoral d'avui, dijous 11 de juliol de 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dijous, 11 de juliol del 2024, l'Església Catòlica recorda el patró d'Europa i patriarca de monjos occidentals

El Santoral de l'Església Catòlica recorda aquest dijous un prevere i iniciador de la vida monàstica a Occident.

Qui va ser Sant Benet de Núrsia, el Sant més important de dijous, 11 de juliol?

El Santoral de l'Església Catòlica té una menció especial avui per Sant Benet de Núrsia que va néixer al voltant de l'any 480 a Núrsia, Itàlia. Va estudiar Filosofia i Literatura a Roma. La seva intenció era entendre el veritable significat de la vida després d'haver patit un gran desamor.

Després d'una època d'estudis se'n va anar a una cova de la muntanya Subiaco a viure sota la guia d'un ermità. Anys més tard es va unir a uns monjos. Aquests, però, van intentar enverinar-lo en haver estat escollit prior.

L'experiència acumulada durant tantes vivències, juntament amb la seva elevada exigència personal per servir Déu, el van portar a fundar el seu primer monestir a la muntanya de Cassino el 529.

Després fundaria molts altres monestirs i altres centres de formació i cultura capaços de propagar la fe en temps complicats.

Sant Benet va arribar a pronosticar el dia de la seva mort, el 21 de març de l'any 547. Una data que va venir pocs dies després de la mort de la seva germana, Escolàstica.

Benet és un nom que procedeix del llatí el significat del qual és 'bondadós'. A Espanya, uns 420 homes celebren el seu sant aquest dia gràcies a Sant Benet de Núrsia.

Santa Olga de Kíev

Santa Olga de Kíev va ser una dona d'origen rus que va viure al segle X. Va contreure matrimoni amb el futur rei Ígor de Kíev. Va ser la primera sobirana dels eslaus a convertir-se al cristianisme.

Una pintura d'una figura religiosa amb una corona adornada amb perles i una creu a la mà.

Beates Rosalía Clotilde de Santa Pelagia Bes i companyes

La beata Rosalia Clotilde de Santa Pelagia Bes i companyes van ser quatre religioses guillotinades a la plaça d'Orange que van perseverar en la seva vocació religiosa. Van resultar condemnades per ser enemigues dels principis republicans i propagandistes del fanatisme i per negar-se a prestar el jurament de “Llibertat-Igualtat”.

Una pintura que mostra un grup de monges i soldats en una escena històrica, amb figures angelicals al cel.

Altres Sants: el Santoral complet del dijous, 11 de juliol

El Santoral també recorda la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Pius I papa
  • Sant Cindeig de Panfília
  • Sant Ciprià de Brescia
  • Sant Quetil de Viborg
  • Sant Sabí de Brescia
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: