Fotomuntatge amb una foto de fons d'uns polvorons i mantegats d'estepa repartits pel terra i una rodona vermella al capdavant amb la cara de la pastissera Fátima Gismero
SOCIETAT

El truc de la pastissera Fàtima Gismero per saber si un polvoró és de qualitat

La pastissera Fátima Gismero, una de les millors d'Espanya, té els trucs infal·libles per reconèixer si un polvoró és realment de bona qualitat

Arriben les festes de Nadal i segur que vols fer-te amb els millors productes per sorprendre els teus convidats. Entre torrons, polvorons, pernil, gambes... De vegades costa saber quina varietat té la millor qualitat del mercat, i acabem amb alguna que no ens acaba de convèncer del tot.

Doncs bé, la pastissera Fátima Gismero, una de les millors de tot Espanya, ha compartit els seus trucs per reconèixer els millors polvorons que es venen actualment i que segur que voldràs fer sempre a partir d'ara.

Els trucs de Fátima Gismero per reconèixer un polvoró de qualitat

La pastissera Fátima Gismero ho ha deixat clar. Hi ha alguns trucs per reconèixer i poder saber quins són els polvorons del mercat amb millor qualitat. Així podràs evitar comprar-ne uns que, a simple vista i pel seu preu, semblen bons, però que acaben per decebre't.

I quina millor època per compartir-los que ara, que estem a les portes de Nadal. Primer de tot, Fàtima Gismero adverteix que cal tenir en compte fins a quatre coses, que comprenen el color del polvoró, l'aspecte, l'olor, i també un element bàsic, la textura.

1. Fixa't en el color del polvoró

És el primer que es veu. El color que té un polvoró. Sí que és veritat que n'hi ha alguns de més blancs, és a dir, que tenen més farina en la seva composició, i d'altres que són més torrats, cosa que significa que porten més fruits secs.

Fàtima Gismero ha estat clara en aquest aspecte. Un polvoró que és molt blanc ja no és un bon senyal d'entrada. "Ha de tenir cert color pel torrat de la farina i dels fruits secs, no ser pàl·lid o blanc", ha assegurat la pastissera.

2. Cura si es desfà

La segona cosa en què cal fixar-se és si el polvoró es desfà o es trenca quan l'agafem amb les mans. Si bé és habitual menjar-se els polvorons després de ser aixafats, Fátima Gismero assegura que, si s'ensorra a la primera, no és de bona qualitat.

"Un polvoró ha de tenir textura i ha de ser delicada, però has de poder-lo agafar i que es parteixi quan es mossegui i que es desfaci una mica a les mans, però no que s'enfonsi", ha indicat la pastissera castellanomanxega.

3. Para atenció a l'olor

L'olor és el tercer element més important a tenir en compte en qualsevol dolç, però especialment als polvorons. "Els polvorons no han d'olorar a farina crua, ni tampoc han de fer olor de garrí", assegura Fátima Gismero.

"Han de tenir una olor agradable de fruits secs. Per això és important que la farina de blat i el fruit sec estiguin ben torrats i que també la mantega de porc sigui bona".

"Només ha de tenir quatre ingredients: fruits secs, farina, mantega de porc i sucre", recalca. A més, ha advertit que si la mantega és dolenta, el polvoró fa massa olor de porc.

"Cal explicar el tipus de greix que té el polvoró. Quan és de qualitat, és mantega de porc ibèrica". Si és el cas, l'olor que ens trobarem serà de torrat i fruits secs.

4. El sabor del polvoró, clau

I ja anem amb l'element clau: el gust del polvoró. La pastissera ha recalcat que és important que sigui "cremós i que no deixi una sensació greixosa a la boca. Això és senyal d'estar mal integrat i de tenir massa sucre".

Fátima Gismero també ha indicat que cal assaborir el fruit sec i que no es percebi el polvoró com una cosa crua i massa farinosa. "Quan són massa farinosos és perquè tenen molt de sucre", ha recordat.

Així que ja ho saps. Durant aquestes festes, no t'oblidis dels trucs de Fàtima Gismero i sabràs reconèixer quan un polvoró és de la millor qualitat.

➡️ Societat

Més notícies: