Un grup de persones celebra un premi amb cava, i al cercle, una butlleta de l'Euromilions
SOCIETAT

Els matemàtics revelen el millor truc per emportar-te el pot de l'Euromilions

Endur-se l'Euromilions és complicat, però si seguim els consells dels experts, les probabilitats augmenten

Fer-se milionari amb l'Euromillones és el desig de qualsevol persona. Tot i això, les probabilitats ens allunyen d'aquest premi tan suculent. Són massa les combinacions que entren en joc i que d'alguna manera ens priven d'assolir aquesta anhelada riquesa.

Cal encertar els cinc números, que són entre l'1 i el 50; i les dues estrelles, entre l'1 i el 12. Els matemàtics i físics han teoritzat força sobre aquest concurs. No hi ha cap truc secret que ens permeti assolir el gran premi, encara que sí que hi ha recomanacions interessants a tenir en compte.

Resulta molt complicat encertar l'Euromillones, i això és una cosa que tothom sap. Però qualsevol ajuda que ens facin arribar sobre l'estratègia de joc sempre serà benvinguda.

Les claus per apropar-nos a l'Euromillones

Els experts incideixen en primer lloc en la importància d'escollir el dia adequat per jugar a Euromillones. Sempre serà millor fer-ho quan el premi resulti més alt, optant per exemple pel Súper Sorteig, on hi ha un premi fix per als de Primera Categoria.

Les probabilitats d'encertar dependran també del mètode que facis servir per jugar. Si ho fas en grup o amb una penya hi ha moltes més opcions de rescatar alguna cosa positiva. Es tenen disponibles més diners i el nombre de butlletes que ens podem permetre serà superior.

És cert que si toca alguna cosa caldrà repartir-ho amb altres persones. Tot i això, el guany que s'obtingui encara continuarà sent elevat.

Imatge de fons d'una administració de Loteries i una altra imatge d'una butlleta de l'Euromilions amb dues emoticones, d'un sobre amb euros i una altra d'una exclamacions

Una altra clau de l'Euromillones l'ofereix el professor d'Estadística de la Universitat de Harvard Mark Glickman. Desvela que les possibilitats de guanyar s'incrementen si es cobreixen diverses butlletes amb diferents combinacions. Per tant, fa una crida perquè no s'utilitzin sempre els mateixos números.

El matemàtic Edvin Hiltner, per la seva banda, recomana no marcar les xifres que ja hagin tocat anteriorment en altres sortejos. En aquest cas, els que més es repeteixen solen el 4, 17, 23, 44 i 50, mentre que els estels més freqüents són el 2 i el 8. El motiu que dona és que tots els números compten amb les mateixes opcions de sortir elegits.

Millor jugar a l'Euromillones o a una altra loteria?

Molta gent es qüestiona si compensa més provar fortuna a l'Euromillones o és millor decantar-se per altres sortejos com La Primitiva. Pel que fa a probabilitats, el primer ens atorga una opció entre 139.838.160 de guanyar. Per la seva banda, el segon el redueix a una possibilitat d'entre 31.635.100.

Hi ha menys opcions d'emportar-se l'Euromillones, però en cas de guanyar, la quantia a percebre també serà molt més elevada. Això és una cosa a tenir també en compte.

➡️ Societat

Més notícies: