Muntatge fotogràfic entre una imatge d'una botiga de MediaMarkt i una persona
SOCIETAT

Tres fotos de clients de MediaMarkt que demostren l'engany de Black Friday

Durant el Black Friday milers de productes es poden comprar amb descomptes, però darrere d'aquests s'hi amaguen alguns trucs que fan els establiments.

La setmana del Black Friday està en ple auge. Durant aquesta setmana, són milers els productes que estan a la venda amb extraordinaris descomptes que ens fan pecar. És una setmana ideal per comprar tots els capricis que desitgem, i també per avançar-nos als regals de Nadal.

MediaMarkt, Amazon, Zalando, El Corte Inglés i molts més són alguns dels gegants que ofereixen milers de descomptes per a aquest Black Friday. Moda, tecnologia, esports, bellesa i molts més són alguns dels productes que ja tenen o tindran, aquest divendres, grans descomptes.

Tot i això, darrere de tota aquesta pluja d'ofertes s'amaguen grans "estafes". Diversos estudis indiquen que molts comerços pugen els preus abans de l'arribada del Black Friday, per poder oferir-los durant aquests dies a un preu molt rebaixat. Tot i això, han sortit a la llum diversos casos relacionats amb aquesta estratègia per part de MediaMarkt.

Les "ofertes" pel Black Friday de MediaMarkt

MediaMarkt, el gegant tecnològic, ofereix els seus productes amb descomptes des de fa uns dies. Les ofertes de Black Friday van començar fa, aproximadament, uns deu dies. Els seus descomptes solen ser importants i, a més, toquen diverses categories, per la qual cosa són molts els usuaris que confien estalviar en el producte.

Tot i això, diversos usuaris a la xarxa han expressat el seu descontent amb el gegant alemany. I és que, segons indiquen, MediaMarkt és un dels que augmenta els preus abans del Black Friday. De fet, un usuari ho ha demostrat a xarxes socials.

Segons indica l'internauta, es volia comprar un microones a MediaMarkt que la setmana passada valia 210 €, però es va esperar per veure com es quedava el preu amb el descompte. Al contrari del que s'esperava, el microones ara val 251€.

"Miro un microones a MediaMarkt la setmana passada, 210€, el miro avui, 251€. Gran oferta pel #BlackFriday. Al final, 207€ a Pc Components i la pàgina molt més clara que no assenyala només opcions que pugen el preu del producte (i entrega més ràpida). #YoSiQueNoSoyTonto", ha indicat.

A un altre internauta li ha passat una cosa semblant. I és que, segons indica en aquest cas, es volia comprar uns auriculars Sony que, en un primer moment, valien 39,99 € i, amb l'oferta, s'han quedat a 39 €. Segons apunta, la marca menteix i indica que valien 69 €, ho desmenteix en fotos.

"Foto de la setmana passada i una altra d'avui al Black Friday de MediaMarkt. Segons ells abans valia 69€, però només ho han baixat 0,99 cèntims", indica l'usuari a X amb dues imatges.

Una altra clienta de MediaMarkt ha demostrat el mateix. El preu d'una televisió Samsung és més car amb l'oferta del Black Friday que sense oferta. I, tot això, només amb un dia de diferència.

"MediaMarkt, em podeu explicar en què consisteixen les vostres ofertes de Black Friday? Foto 1: 16/11/23. Foto 2: 17/11/23", ha indicat.

Tot i això, l'empresa ha contestat en alguns dels casos. Es defensen dient que "els preus s'actualitzen diàriament en funció del mercat, per aquest motiu es poden donar situacions com la que ens comentes oa la inversa. Sentim les molèsties ocasionades", indiquen.