Les tres postres nadalenques més saludables que pots preparar fàcilment a casa
T'ajudo a elaborar tres dolços saludables que no poden faltar a la teva taula aquest Nadal, t'asseguro que una vegada que els provis no podràs viure sense ells
Estem a mitjans de desembre, gairebé vorejant Nadal i amb ell arriben els famosos dinars de treball, reunions familiars, d'amics i, per descomptat, els sopars i dinars nadalencs.
Aquests dies fem menjars molt copiosos i prenem postres carregades de moltíssim sucre i greixos. I no és només un dia, és totes les festes o fins que s'esgotin els dolços nadalencs que amb tantes ganes hem comprat.
Per ser sincera jo sempre recomano als meus pacients que gaudeixin de tots els esdeveniments que tinguin, i que mengin allò que més els vingui de gust. Però és clar, sempre amb moderació i donant-los petits consells per portar-los de la millor manera i no perdre el cap a l'hora de dinar.
Aquests dies de Nadal a les taules dels restaurants o dels nostres familiars trobem multitud d'aperitius i diferents plats a escollir, de diferents preparacions, unes de més saludables que d'altres.
I per descomptat que seria de Nadal sense aquestes safates que es preparen amb tots els torrons i dolços nadalencs als quals ningú no es pot resistir. Doncs bé, una mica més avall us deixo algunes receptes de postres casolanes que no tenen res a envejar als comercials, amb ingredients saludables.
T'animo a tastar-los i millor encara, a incloure'ls a les safates de les teves postres, ja veuràs com més d'un comensal et pregunta on l'has comprat. Triomfaràs!
Anima't i comprova que també es pot gaudir d'unes bones postres casolanes amb ingredients saludables. I el millor de tot plegat és que són fàcils de preparar. T'atreveixes?
1. Torró d'ametlles
El torró d'ametlles és un clàssic a Nadal i amb tan sols dos ingredients el podem elaborar sense necessitat d'afegir-ne cap extra.
Ingredients per al torró d'ametlles
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Ametlles, avellanes o festucs | Al gust |
Xocolata >72% de cacau | 100 g |
Preparació de les postres
Fondem la xocolata al bany maria o al microones. Quan la xocolata estigui totalment fosa ho barregem amb les ametlles o amb el que hàgim triat. Ho posem en un recent pla i directe a la nevera un dia sencer, i llest.
2. Torró de xocolata suchard
El torró de suchard és un altre clàssic que mai falta a les nostres safates nadalenques i la versió saludable no té res a envejar a la recepta original. T'animo a provar-ho, segur que repeteixes.
Ingredients per al torró de "suchard"
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Arròs integral inflat | Al gust |
Xocolata de cacau pur >72% | 5 unces |
Oli de coco | Cullerada i mitja |
Preparació
En un bol hi posem 5 unces de xocolata, hi afegim una cullerada i mitja d'oli de coco i fondrem al bany maria o al microones. Quan estigui llesta la barreja anterior ho barregem amb l'arròs inflat, ho posem en un tupperware i al frigorífic. Veus que fàcil t'ho estic posant?
3. Trufes sense sucre
Ingredients per a les tòfones
INGREDIENTS | QUANTITAT |
Nous, ametlles o avellanes | 1/2 tassa |
Dàtils, orellanes o figues seques | 1/2 tassa |
Cacau pur en pols o garrofa | 1 cullerada |
Preparació
Comencem netejant i desossant els dàtils. Després només has de posar tots els ingredients al got de la batedora i triturar fins a tenir una massa homogènia.
A continuació dona forma a les boletes i, finalment, decora-les amb el que tu vulguis: coco ratllat, farina de garrofa, cacau o ametlles triturades. T'animes a tastar alguna d'aquestes receptes?
Més notícies: