Imatge de fons de la cara d'una dona i una altra imatge de brioixeria en un aparador
SOCIETAT

L'aliment que no has de menjar si vols tenir una pell suau i sense arrugues

L'alimentació influeix positivament o negativa en la salut i l'aparença de la nostra pell

La pell és l'òrgan més gran del cos i reflecteix el nostre estat de salut i benestar. Per cuidar-la i mantenir-la jove i bonica, no només cal aplicar cremes i tractaments facials, sinó també portar una alimentació adequada.

Hi ha aliments que ens ajuden a nodrir, hidratar i protegir la pell des de dins, aportant vitamines, minerals i antioxidants que prevenen l'envelliment prematur. Però també hi ha aliments que poden fer malbé la pell, accelerant-ne el deteriorament i afavorint l'aparició d'arrugues.

Si no vols una pell envellida, evita el sucre

Si vols tenir una pell sana i bonica, hi ha un aliment que caldria evitar: el sucre. És un tipus de carbohidrat simple que es troba en molts aliments industrials, com les begudes gasoses, els caramels, els bescuits o les galetes.

El sucre no només és perjudicial per a la salut, ja que pot augmentar el risc de diabetis, obesitat o càries. També és nociu per a la pell, en produir un fenomen anomenat glicació.

El sucre es combina amb les proteïnes del cos, com el col·lagen i l'elastina, en una reacció química anomenada glicació, com explica la doctora especialitzada en rostre, Pérez Sevilla. Aquestes proteïnes són les que donen a la pell la seva fermesa i elasticitat, fent-la suau i flexible.

La glicació produeix uns compostos anomenats "productes finals de la glicació avançada" o AGE (per les sigles en anglès). Aquests compostos endureixen i danyen les proteïnes, cosa que fa que la pell perdi elasticitat i es torni més fràgil.

Els AGE també causen estrès oxidatiu i inflamació a la pell, cosa que augmenta el dany cel·lular i la formació de radicals lliures. Els radicals lliures són molècules que fan malbé les cèl·lules sanes i n'acceleren l'envelliment.

Quins són els millors aliments per cuidar i protegir la pell?

Per sort, si eliminem el sucre de la nostra dieta i optem per altres aliments més saludables, podem protegir i cuidar la pell al màxim.

Les fruites

Són riques en vitamines, minerals i antioxidants que nodreixen i hidraten la pell. Algunes fruites especialment beneficioses per a la pell són les pastanagues, les fruites cítriques, l'alvocat, el te verd, el meló i els nabius.

Les verdures

També aporten vitamines, minerals i antioxidants que protegeixen la pell de l'estrès oxidatiu i la inflamació. Algunes verdures recomanables per a la pell són els espinacs, el bròquil, el tomàquet, la carbassa i el pebrot.

Els llegums

Són riques en proteïnes vegetals, fibra i minerals com el ferro, el calci, el magnesi i el zinc. Els llegums ajuden a regular el sucre a la sang, a prevenir l'anèmia ia enfortir els ossos i els músculs.

La pell és el reflex de la nostra alimentació i el nostre estil de vida. Per tenir una pell suau i sense arrugues, cal evitar el consum de sucre. I altres aliments processats que afavoreixen la glicació i envelliment de la pell.

A més de tot això, hi ha una altra cosa que cal tenir molt en compte. I és que hem de complementar la nostra alimentació amb una bona hidratació, una protecció solar adequada i una activitat física regular.

➡️ Societat

Més notícies: