Muntatge fotogràfic entre una imatge d'un peix en un sopar de nadal i una dona contenta amb una guardiola

Una peixatera avisa de quan has de comprar el marisc per Nadal: estalviaràs molt

Les peixateries revelen la data clau per comprar marisc barat

Nadal és a tocar. Poques setmanes queden per viure les setmanes més màgiques de l'any, però també les més cares. La crisi en què es troba immers el nostre país, pot fer que les diferents festes de Nadal es puguin veure compromeses.

Per això, et portem un dels millors consells per començar a estalviar als àpats de Nadal i, així, no tenir despeses de més.

Compra el marisc de Nadal amb antelació

Tot i que encara queda més d'un mes perquè arribin les festes, ja són molts els que comencen a organitzar els àpats. Ve una època en què es disparen les despeses en regals i menjars.

Com que el Nadal passat ja va ser una de les més cares de la història, et portem algunes recomanacions perquè no gastis de més durant aquestes dates, sempre sense renunciar a la qualitat ni a la diversió.

Segons els experts, si planifiques els primers i els segons per als dinars de Nadal un mes abans, tot està a un preu més assequible. En canvi, si t'esperes les vigílies de les dates et pots trobar amb dos problemes: que els aliments siguin cars i que els productes estiguin esgotats.

Això es veu clarament reflectit al marisc, que cada cop està més car i, com més s'acostin les dates, més ho estarà.

Una peixatera recomana congelar el marisc per Nadal

I no només ho diem nosaltres, sinó els mateixos peixaters. Tal com s'ha pogut veure en un reportatge de La Sexta, una peixatera ha recomanat comprar ja el marisc per Nadal i congelar-lo.

El marisc és un dels aliments essencials durant les dates. Per això, si ja saps què cuinaràs, fes cas a la peixatera: compra'l amb antelació i congela'l. Són els mateixos peixaters els que indiquen que els preus no baixaran, sinó al contrari, com més s'acostin el Nadal, més alt serà el preu.

Segons indica una de les peixateres que hi ha al reportatge, un exemple d'aquesta tendència és el preu de la gambeta que, l'any passat, es va vendre a 150 euros. Per això els mateixos peixaters indiquen que "val la pena" congelar-lo i avançar-se a Nadal.

Per tant, ja pots començar amb les compres. Si congeles aliments com peix, marisc, xai o besuc, aconseguiràs estalviar fins a un 25% del teu pressupost, segons indiquen els experts.