La sopa de llenties que prepara el xef Pepe Rodríguez quan fa fred
Aquesta versió d'aquesta recepta de la cuina tradicional és una gran opció per als dies de baixes temperatures
Les llenties són un plat molt conegut de la nostra gastronomia. Quan arriba el fred, moltes són les cases que es decanten per aquest llegum per poder entrar en calor. Aquesta recepta va més enllà del concepte que tenim del que és un plat de llenties.
És obra del conegut xef i jurat de Masterchef Pepe Rodríguez. Es tracta d'una recepta de sopa de llenties amb botifarra de colomí i foie grass. És una opció que se surt del comú amb aquest llegum, però amb què obtindràs un resultat que t'encantarà.
Ingredients per a la sopa de llenties de Pepe Rodríguez
Per poder fer aquesta recepta, aquí tens la llista d'ingredients pensada per a quatre comensals:
Ingredients per a 4 persones
INGREDIENT | QUANTITAT |
Llenties | 300 g |
Xoriço | 1 unitat |
Botifarra | 1 unitat |
Os de pernil | 1 unitat |
Escalunya | 2 unitats |
Fetge de colomí | 200 g |
Botifarra negra | 1 unitat |
Terrina de foie | 1 unitat |
Conyac | 1 rajolí |
Oli d'oliva verge |
Així es prepara aquesta sopa de llenties de Pepe Rodríguez
1. Posem les llenties a remull
Perquè l'endemà les llenties estiguin més toves i no se'ns quedin dures caldrà posar-les a remull. Per això, la nit abans del dia que tinguis previst preparar aquesta sopa, posa-les en un bol amb aigua. Caldrà que estiguin ben cobertes i ja després et pots despreocupar fins a l'endemà.
2. Guisem les llenties
En un cassó amb aigua, posem les nostres llenties. Però també els hi afegim xoriço, botifarra i l'os del pernil perquè agafin sabor. Esperem que l'aigua bulli i en aquell moment les deixem fent durant una hora a foc lent.
3. Preparem la botifarra de colomí
Per aquest pas, necessitarem una paella amb un rajolí d'oli d'oliva. Hi anem sofregint l'escalunya prèviament picada. Quan vegem que agafa color, afegim el fetge de colomí, ofeguem i, per acabar, salpebrem.
4. Incorporem la botifarra
A la mateixa paella on hem preparat la botifarra, incorporem unes rodanxes de botifarra negra. Així mateix, també hi posem un rajolí de conyac. Quan vegem que l'alcohol es redueix, hi afegim brou de les llenties i ho cuinem durant 15-20 minuts.
5. Fem la sopa
Per tenir llesta la sopa, primer hem de triturar les llenties amb el seu propi brou i una mica de la botifarra. Després emulsionem amb una mica d'oli i tornem a triturar. Ja per acabar, rectifiquem la sal, colem la nostra sopa i la reservem per més endavant.
6. Preparem els trossos de botifarra
Tot el que hem posat a la paella per fer la botifarra ho triturem. El següent pas és colar el que acabem de triturar. Ja per acabar, tirem el producte resultant en un motlle perquè qualli i es refredi a la nevera.
7. Emplatem la sopa
Als plats que servirem col·loquem un tros de botifarra de colomí i un altre de foie grass. Per sobre, tirem la sopa que teníem reservada de llenties i ja ho tindríem llest. Això sí, no t'oblidis de comprovar la sal abans de donar-ho als teus comensals per si cal rectificar.
Més notícies: