Muntatge de mans agafant porció d´arròs d´una paella sobre una taula i cercle amb Ramon Portet subjectant una copa de vi
SOCIETAT

Els 9 restaurants de Catalunya que recomana el compte ‘La guia Ramonin’

La guia de Ramonin ofereix a través del vostre compte d'Instagram ressenyes sobre restaurants i receptes de cuina

Decidir on anar a dinar per celebrar alguna cosa especial o gaudir d'un bon àpat i experiència pot ser, en molts casos, tota una odissea. Són molts els factors que cal tenir en compte com, per exemple, la qualitat del menjar, la carta, el lloc, l'accessibilitat, el preu, entre d'altres.

Per aquest motiu, hi ha els que fan el "gran esforç" de visitar aquests llocs i, posteriorment, compartir la seva experiència per facilitar-nos la decisió. Aquest és el cas de Ramon Portet, també conegut com “la Guia Ramonin”. Amb el seu compte d'Instagram ha fet el top 9 restaurants a Catalunya d'aquest 2023 amb l'arròs com a principal plat.

Restaurant el Nàutic de Palamós

Gestionat per Can Quel, aquest restaurant localitzat al Port Vell de Palamós, Girona, utilitza productes de proximitat i frescos de la llotja de Palamós. A un preu de 19 euros per persona, va poder tastar una paella marinera, un d'aquells clàssics que mai fallen. D'aquesta manera, va rebre una puntuació de 9,15 sobre 10 gràcies al bon servei i un entorn fantàstic.

Encara que, per a aquells interessats millor anar d'hora, que s'omple ràpidament.

Taula amb vistes al Restaurant Nàutic de Palamós

Restaurant Lo Pati dels Flamencs

I al Poble Nou del Delta, Tarragona, el restaurant Lo Pati dels Flamencs va aconseguir un 9,2 amb el seu Arròs de Cranc Blau. A un preu de 15 euros per persona, va destacar en la seva ressenya per la qualitat del producte utilitzat i el preu d'un arròs que “respira tradició”. A més, també compta amb diversos entrants deliciosos del territori com calamars o gambes.

Arròs del Restaurant Lo Pati dels Flamencs del Poble Nou del Delta

Can Cordons

Ara és el torn de Can Cordons, un restaurant ubicat en una masia a Riudarenes, Girona. Ramonin ho ha beneït amb una nota de 9,2 després de tastar el seu Arròs d'Ànec “a la Llauna” al preu de 18,35 euros. D'aquest destaca el sabor, la cocció i la presentació, a la vegada que altres plats com el Carpaccio de peus de porc.

Exterior restaurant Can Cordons

Gastrobar - Studio66

El següent a la llista és el Gastrobar - Studio66 a Lloret de Mar, Girona, que també va aconseguir un 9,2. En aquest cas, Ramonin es va cruspir un arròs de botifarra de Perol i "Rubia Gallega" a un preu de 21 euros per persona. D'aquí destaca tant el servei com l'espai i, alhora, assenyala que compta amb el millor flam de la Costa Brava amb nata i caramel.

Entrant del Gastrobar - Studio66

L'Àpat del Prat

I al Prat de Llobregat va poder gaudir del dinar de l'Àpat del Prat, que va tornar a puntuar amb 9,2. A un preu de 20,50 euros va degustar l'arròs melós de sípia, gamba i carpaccio de gamba de Palamós, fet amb arròs del Delta de l'Ebre, que va qualificar de “boníssim”. Un local que ofereix arrossos els 365 dies de l'any amb un ambient acollidor.

Gambes arrebossades de l'Àpat del Prat

Restaurant Domèstic

La llista compta també amb el restaurant Domèstic amb una puntuació de 9,25. Localitzat a la Pineda de Mar, a Barcelona, Ramonin va degustar la Paella del Senyoret a un preu de 23 euros per persona.

D'aquest lloc en destaca l'espai, igual que la qualitat tant del plat com del producte. També compta amb una gran quantitat d'entrants com tàrtar de tonyina, pop a la brasa, calamarsets, anxoves, entre d'altres.

Sala del restaurant Domèstic

Restaurant Camarasa Francesc Macià

Situat a la plaça Francesc Macià de Barcelona, hi ha el Camarasa Francesc Macià, que compta amb una nota de 9,3. Aquí Ramonin es va donar el gust de tastar l'Arròs d'ànec amb allioli de pera rostida a 19,90 euros que va categoritzar com a “brutal”. A més, també va destacar que tenen una extensa sala d'exposició de formatges que es pot llogar.

Peix restaurant Sofia Sitges

Restaurant Sofia

El restaurant Sofia localitzat a Sitges, va aconseguir una nota del 9,3 amb el seu arròs melós d'ànec i foie amb pebrots del Padró. A un preu de 24,50 euros, va assegurar que “quan torni a Sitges ho tinc clar”. A banda del restaurant, el negoci també compta amb un hotel del qual en són propietaris i Ramonin en va aprofitar l'oportunitat.

➡️ Societat

Més notícies: