Dona pensant i un plat de salmó fumat
SOCIETAT

La seriosa advertència de l'OCU sobre el salmó fumat

El salmó fumat es consumeix força, per la qual cosa l'OCU vol que ho fem de la forma més segura possible

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ens vol ajudar amb el salmó fumat. Per això, ha demanat ajuda als grups parlamentaris espanyols que compten amb representació al Parlament Europeu. Volen que el salmó fumat que consumim ens arribi en perfectes condicions.

En opinió de l'OCU, el temps que transcorre entre el fumat del salmó i el llescat és excessiu. Consideren que no haurien de passar més de quatre dies entre els dos processos. Per això sol·licita que els parlamentaris votin a favor de l'entrada en vigor de la modificació del Reglament 853/2004.

Això suposaria que s'establiria una limitació de temps entre el fumat i el llescat del salmó. Així, l'OCU considera que evitarien riscos sobre la salut dels consumidors. Per part seva, la Comissió Europea ha proposat limitar a 96 hores aquest procés, però l'OCU tem que no tiri endavant aquesta modificació.

Què valora l'OCU a l'hora de comprar salmó fumat?

Més enllà de cercar aquesta modificació legislativa, l'OCU també ha establert certes pautes per al consum de salmó fumat. I és que aquest aliment també ha estat analitzat per l'organització per donar més informació als consumidors. I és que és un aliment que es consumeix prou per tenir en compte alguns aspectes.

En primer lloc, l'OCU avisa que el color que puguem trobar a l'envàs té a veure amb els colorants naturals que porti, no amb la qualitat del salmó. Així mateix, adverteix que pot tenir massa greix. Tot i això, aquesta és cardiosaludable.

D'altra banda, avisa que en molts casos hi ha manca d'homogeneïtat a les rodanxes o que aquestes puguin estar trencades. Igualment, vol que ens fixem en si hi pot haver restes de pell per una mala neteja. També vol que tinguem en compte que la pell ha de ser ferma i sucosa per entendre que està en un estat òptim per al consum.

Així mateix, anima que la gent consumeixi salmó fumat, ja que té molt bones propietats, com ara un alt contingut de proteïna. D'altra banda, trobem vitamines del grup B i vitamina D. Això sí, hauràs d'anar amb compte amb la sal, ja que en té massa.

Els trucs de l'OCU per conservar el salmó fumat

Quan ja tenim un salmó fumat de qualitat a casa nostra, hem de saber com conservar-lo. Per això, l'OCU ens dona una sèrie de pautes que hem de seguir per evitar riscos. Són molt senzilles i només haurem de tenir una mica de cura.

En primer lloc, recomana que el guardem a la zona més freda de la nevera. En cas que ho vulguem congelar, preferiblement ho farem al buit. Tot i això, també es pot congelar en el seu propi envàs o en una bossa que l'emboliqui del tot i contingui el mínim d'aire possible.

També és important no esgotar gaire la data de consum preferent, ja que l'OCU considera que són "massa generoses". Quan el vulguis menjar, hauràs de treure'l mitja hora abans de la nevera perquè estigui a temperatura ambient. Després, un cop obert, hauràs de conservar-ho, com a molt, 2 o 3 dies.

➡️ Supermercats ➡️ Societat

Més notícies: