Primer pla a color de Santa Francisca Javier Cabrini resant
SOCIETAT

Santoral d'avui, divendres 22 de desembre del 2023: Quin Sant se celebra avui?

Aquí hi apareixen els sants que l'Església Catòlica recorda avui 22 de desembre i que honra per les seves bones accions

El Santoral és un calendari on es commemoren els dies dels sants i beats de l'Església Catòlica. Queda així fixat pels fets que van fer en vida.

La santa que avui recorda l'Església Catòlica va ser la primera ciutadana dels Estats Units a ser canonitzada.

Quin Sant és avui: el més important d'aquest divendres 22 de desembre

De totes les onomàstiques que avui es commemoren és la de Santa Francesca Xavier Cabrini. Va néixer a Llombardia el 15 de juliol de 1850 al si d'una família camperola, nombrosa, i molt catòlica.

A mesura que va anar creixent la noia dedicava la seva vida a labors socials i evangèliques. Va exercir com a professora i també va ajudar a administrar un orfenat a petició del bisbe de Lodi i Mons. Així, Francesca va començar com a novícia benedictina.

Va emigrar als Estats Units des de la seva Itàlia natal, i va fundar a Illinois, Estats Units, l'Institut de Missioneres del Sacratíssim Cor de Jesús. Una entitat que té com a finalitat acollir les persones migrants.

Després de consagrar-se com a monja va fundar les Germanes Missioneres del Sagrat Cor el 1907. De seguida la seva influència va créixer fins a fundar 67 cases entre Europa i Amèrica. Es va assentar als Estats Units per recomanació del papa Lleó XIII, que li va demanar que acollís els immigrants italians.

Francesca és un nom femení d'origen germànic el significat del qual és 'la dona lliure'. Gràcies a Santa Francesca Xavier Cabrini, avui, a Espanya, unes 200.000 dones celebren el seu sant.

Sant Queremó de Nilòpolis, un altre Sant important d'avui

Bisbe d'Egipte que va viure al segle III i va desaparèixer a l'època de l'Emperador Decio. A edat molt avançada va fugir juntament amb un company a la muntanya d'Aràbia i no va tornar. Possiblement va ser capturat i sotmès a cruentes tortures i va morir al martiri, sense apostatar de la seva fe.

Sant Queremó de Nilòpolis juntament amb altres sants màrtirs
Sant Queremó de Nilòpolis | Iglesia.info

Sant Hunger d'Utrech

Bisbe d'Utrecht, a Lotaríngia, actual Holanda, al segle IX enmig de les invasions víkings. Per enfrontaments amb els víkings San Hungero es va veure obligat a fugir a Saint-Odiliënberg.

Imatge a color de Sant Hunger d'Utrech amb fons difuminat d'ermita
Sant Hunger d'Utrech | Wikipedia

Altres Sants d'avui: el Santoral complet del divendres 22 de desembre

A més de Santa Francesca Xavier Cabrini, el Santoral de l'Església Catòlica ens recorda aquests sants i beats: