Imatge a color de Sant Eliseu fent un miracle
SOCIETAT

Santoral d'avui, divendres 14 de juny del 2024: Quina festivitat se celebra avui?

Aquest divendres, 14 de juny del 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda un profeta hebreu deixeble d'Elies

Aquest divendres, el Santoral de l´Església Catòlica recorda un deixeble d´Elies i profeta a Israel. Encara que no va deixar oracles escrits, amb els seus miracles va anunciar la salvació que havia d'arribar a tots els homes.

Qui va ser Sant Eliseu, el Sant més important de divendres, 14 de juny?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda aquest divendres especialment Sant Eliseu que va viure al segle IX abans de Crist. Es dedicava al pasturatge i a l'agricultura.

Un dia va ser cridat per Elies qui li demana que vagi a Damasc on es convertirà en el seu successor i profeta. Abans d'emprendre el viatge es va acomiadar dels seus pares i va sacrificar tots els bous per muntar una gran festa.

Sant Eliseu es converteix en líder de diferents generacions de profetes. Va estar vinculat als sobirans d'Israel i es creu que va ser un precursor important de Jesús.

Dels miracles del Sant en queda constància a la Bíblia. Va dividir les aigües del riu Jordà per poder travessar-ho, va arreglar les aigües de Bet-el que portaven malalties i va fer brollar aigües en el camí d'Edom per abastir els exèrcits.

A més, se li atribueixen molts altres miracles de multiplicació de menjar en èpoques de fam. Eliseu és un nom masculí d'origen grec el significat del qual és 'Déu és la meva salvació'. Aquest dia a Espanya uns 199 homes podrien celebrar el seu sant pel fet d'anomenar-se com Sant Eliseu.

Sants Anastasi, Fèlix i Digna de Còrdova

Sant Anastasi, Sant Fèlix i Santa Digna de Còrdova van ser màrtirs del segle IX que van morir el mateix dia. Sant Anastasi va ser decapitat per confessar la seva fe cristiana davant jutges musulmans, Sant Feliu per professar la fe catòlica i la vida monàstica a Astúries. Digna, encara jove, per haver reprès al jutge per la mort dels dos anteriors, va ser decapitada immediatament.

Imatge a color dels Sants Anastasi, Fèlix i Digna de Còrdova

Sant Metodi de Constantinoble

Sant Metodi de Constantinoble va ser un monjo d'origen turc que va viure al segle IX. Es va dirigir a Roma durant el pontificat del papa Pasqual I. La seva intenció era defensar el culte de les sagrades imatges.

Imatge a color de Sant Metodi de Constantinoble

Altres Sants: el Santoral complet de divendres 14 de juny

El Santoral de l´Església Catòlica recorda també la celebració d´aquests altres sants i beats:

  • Sant Eteri de Vienne
  • Sant Fortunat de Nàpols
  • Sant Protó d'Aquileia
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: