Imatge a color de Sant Antoni de Pàdua amb un nen
SOCIETAT

Santoral d'avui, dijous 13 de juny del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dijous, 13 de juny del 2024, l'Església Catòlica recorda un sacerdot de l'Orde Franciscana

El Santoral de l'Església Catòlica d'aquest dijous recorda un sant que vetlla pels solters i protegeix els fills. A més, se sol recórrer a ell per demanar ajuda a l'hora de trobar objectes perduts.

Qui va ser Sant Antoni de Pàdua, el Sant més important del dijous, 13 de juny?

El Santoral de l'Església Catòlica té una menció especial avui per a Sant Antoni de Pàdua, que va néixer entre el 1191 i el 1195 a Lisboa. Tenia una capacitat per predicar admirable i va arribar a ser anomenat com a doctor evangèlic.

Els seus sermons, en concret el de la Quaresma de l'any 1231, van assolir un èxit notable. Les seves paraules i obres davant la multitud que anaven a escoltar-lo van ser recollides a la primera biografia d'Antoni de Pàdua, escrita per un autor anònim que va viure a la mateixa època que ell.

Aquest Doctor de l'Església és també conegut com el "Sant de les Causes Perdudes". Una devoció l'origen de la qual està en una història que va viure Sant Antoni en primera persona. Es trobava a Bolonya, com a mestre, quan un dia un dels seus alumnes li va robar el llibre de Salms sense que el sant se n'assabentés.

Aleshores, Sant Antoni va resar per trobar-ho i finalment el jove s'ho va acabar tornant. Aquest llibre es conserva actualment al convent franciscà de Bolonya. Des de llavors, els creients resen a Sant Antoni de Pàdua per trobar objectes perduts.

Antoni és un nom d'origen grec que significa 'home valent que planta cara als enemics'. Aquest dia uns 14.000 homes a Espanya podrien celebrar el seu sant gràcies a Antoni de Pàdua.

Sant Eulogi d'Alexandria

Sant Eulogi d'Alexandria va ser un bisbe egipci que va viure al segle VII. Cèlebre per la seva doctrina, va ser amic fervent del papa Sant Gregori I Magne, amb qui intercanviava cartes i rebia paraules d'admiració.

Imatge a color de Sant Eulogi d'Alexandria

Beata Maria Anna Biernacka

La beata Maria Anna Biernacka va ser una dona bielorussa que va viure al segle XIX. Mare de família, durant l'ocupació militar de la seva pàtria en temps de guerra, es va oferir als soldats en lloc de la seva nora embarassada i va resultar afusellada immediatament.

Imatge a color de la beata Maria Ana Biernacka al costat d'una creu

Altres Sants: el Santoral complet del dijous, 13 de juny

El Santoral també recorda la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Aventí màrtir
  • Sant Ceteu d'Amitern
  • Santa Felícula
  • Sant Trifili
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: