Primer pla a color de Sant Bonifaci
SOCIETAT

Santoral d'avui, dimecres 5 de juny del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dimecres, 5 de juny de 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda el patró dels cervesers i sastres

Aquest dimecres, el Santoral de l'Església Catòlica recorda un Sant conegut com l'Apòstol d'Alemanya.

Qui va ser Sant Bonifaci, el Sant més important del dimecres, 5 de juny?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment Sant Bonifaci, que va néixer a Crediton, Regne Unit, l'any 680. Des de jove va saber que volia ingressar a la vida monàstica. Tot i l'oposició de la seva família, finalment va aconseguir el seu objectiu i es va formar en estudis teològics, convertint-se en professor de teologia amb 30 anys.

Es va traslladar als Països Baixos l'any 715, amb l'objectiu de predicar l'Evangeli i convertir els pagans del nord d'Europa. No obstant això, la seva missió va fracassar, en part per culpa de la guerra a la zona entre Carlos Martel i Radbol, rei dels frisons.

Amb tot, Déu li tenia preparada una altra missió. Tres anys després, el Papa li va encarregar organitzar l'Església a Alemanya i evangelitzar els pobles.

Després d'un lustre predicant, el papa Gregori II el va nomenar bisbe i va tornar a Alemanya amb plens poders. Va batejar molta gent i va tornar la Fe a cristians que l'havien perdut. Més tard, va obtenir el rang eclesiàstic d'arquebisbe i delegat papal.

Amb 70 anys, Sant Bonifaci va ser assassinat juntament amb 50 companys a Flandes. Després de la seva mort, va deixar el camí marcat per a l'Alemanya cristiana, amb diversos bisbats, deixebles i nombroses conversions.

Bonifaci (Bonifacio en castellà) és un nom masculí que procedeix del llatí bonus i fatum, i significa 'bona destinació'. Aquest dia, a Espanya uns 3.152 homes podrien celebrar el seu sant en honor de Sant Bonifaci.

Sant Doroteig de Tir

Sant Doroteu de Tir va ser un bisbe d'origen libanès que va viure al segle IV. Va patir la persecució sota l'emperador Dioclecià. En temps de l'emperador Julià, amb més de 107 anys, va morir màrtir a Tràcia.

Primer pla a color de Sant Doroteig de TIR

Beata Margarita Szewczyk

La beata Margarita Szewczyk va ser una religiosa polonesa que va viure al segle XIX. Va ser la fundadora de la Congregació de les Filles de la Benaventurada Verge Maria dels Dolors.

Primer pla a color de la Beata Margarita Szewczyk

Altres Sants: el Santoral complet del dimecres 5 de juny

El Santoral de l'Església Catòlica recorda també la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Sant Eutiqui de Como
  • Sant Franco d'Assergi
  • Sants Eoban i companys
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: