Imatge de dues figures religioses amb aurèoles, vestides amb armadures i capes vermelles, sostenint llances.
SOCIETAT

Santoral d'avui, dimarts 2 de juliol de 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dimarts, 2 de juliol de 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda dos màrtirs cristians del segle I

Aquest dimarts, el Santoral recorda dos Sants que van canviar ser carcellers per estar empresonats per Crist.

Qui van ser Sant Procés i Sant Martinià, els Sants més importants de dimarts, 2 de juliol?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment a Sant Procés i Sant Martinià, que van ser soldats de l'exèrcit de Neró que van viure a Roma al segle I.

Es van encarregar de controlar a la presó els Apòstols Sant Pau i Sant Pere a Mamertina. Sorpresos pels seus miracles i entusiasmats pels seus discursos, els van pregar que els bategessin.

Com que a la presó mancaven de l'aigua necessària per al sagrament, Sant Pere va dibuixar el senyal de la creu en direcció de la Roca Tarpeia, i en va brollar aigua immediatament. Després de concloure el sagrament, van obrir les portes de la presó i els van alliberar.

Tots dos soldats van ser detinguts i sotmesos a terribles tortures. Finalment van ser decapitats a la Via Aurelia juntament amb Sant Pau, segons narra el Martirologi Romà. Després de la seva execució, una dona anomenada Lucina va recollir els cossos i els va enterrar al seu cementiri privat.

Procés és un nom d'arrel llatina que significa 'el que torna'. Per la seva banda, Martinià també procedeix de la mateixa llengua, i el seu significat és 'pertanyent o relatiu a Mart'.

Sant Bernardí Realino

Sant Bernardí Realino va ser un prevere italià de l'Ordre de la Companyia de Jesús que va viure al segle XVI. Va destacar per la seva caritat i va menysprear els honors del món. Es va lliurar a la cura pastoral dels presos i els malalts, així com al ministeri de la paraula i de la penitència.

Un home gran amb una gorra fosca i un nen petit de cabell arrissat mirant-se l'un a l'altre.

Beat Pere de Luxemburg

El beat Pere de Luxemburg va ser un bisbe francès que va viure al segle XV. Va brillar per la seva santedat no sent amic de les adulacions ni les intrigues. Les seves penitències es van fer conegudes, escandalitzant alguns prelats més inclinats al món que a l'observança religiosa.

Una pintura medieval mostra una figura religiosa amb un halo daurat, vestida amb una túnica blanca i una capa vermella, en actitud de pregària davant d'un faristol amb un llibre, amb un fons decoratiu intricat.

Altres Sants: el Santoral complet del dimarts 2 de juliol

El Santoral de l'Església Catòlica també recorda aquest dia la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Santa Marcia màrtir
  • Santa Monegunda de Tours
  • Sant Suitú de Winchester
  • Sant Vidal màrtir
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: