Imatge de fons d'una factura amb una calculadora i una bombeta de llum, juntament amb una altra imatge de diners
SOCIETAT

Fins al 2025: el darrer canvi amb la factura de la llum que afectarà moltes famílies

Fins al 2025 es manté el descompte pel bo social elèctric a la factura de la llum de llars vulnerables

Milers de llars vulnerables i en situació de vulnerabilitat severa han rebut descomptes addicionals a les factures d'electricitat amb el bo social. Amb reduccions del 65% i 80%, respectivament. L'any que ve podran continuar beneficiant-se d'aquests ajuts fins al 30 de juny del 2025.

Això és degut a la pròrroga aprovada aquest dimarts pel Consell de Ministres, que si no s'hagués estès, hauria expirat diumenge que ve. Així mateix, es manté fins a finals d'aquest any la prohibició de tallar els subministraments d'electricitat, aigua i gas a les llars vulnerables.

A més, es fa permanent la tarifa regulada del gas, coneguda com a TUR4. Va ser creada per ajudar les comunitats de veïns a pagar la calefacció.

Muntatge d'una imatge d'una persona amb una bombeta encesa a la mà i una altra persona calculant amb una calculadora i papers en una taula

El bo social, un any més

Aquestes són algunes de les mesures incloses al reial decret llei aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres. La vicepresidenta primera i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat des de la sala de premsa de Moncloa les decisions sobre aquests ajuts en matèria d'energia. El descompte addicional del bo elèctric es mantindrà un any més, fins al 30 de juny del 2025.

A més, s'estén fins al 31 de desembre del 2024 la prohibició de tallar els subministraments de llum, gas i aigua per impagament, una mesura que es va originar durant l'emergència sanitària per la Covid. En concret, el Gobierno ha aprovat una "pròrroga fins a finals del 2024 de la garantia del subministrament d'aigua i energia a consumidors vulnerables".

Fotomuntatge amb una imatge de fons d'una bombeta encesa i una rodona vermella amb un ventall de bitllets d'euro

Cada cop menys descompte

Això sí, el descompte actual sobre la factura es mantindrà fins al setembre. A partir de la tardor, aquests percentatges disminuiran gradualment. Entre l'1 d'octubre i el 31 de desembre, el descompte a la factura PVPC serà del 57% per a consumidors vulnerables i del 72,5% per a vulnerables severs. Aquesta reducció continuarà el primer semestre del 2025.

Entre l'1 de gener i el 31 de març el descompte serà del 50% per a consumidors vulnerables i del 65% per a vulnerables severs. Entre l'1 d'abril i el 30 de juny, els percentatges seran del 42,5% i del 57,5%, respectivament. A partir del juliol del pròxim any, els descomptes es reduiran al 35% i al 50%.

➡️ Ajuts ➡️ Societat

Més notícies: