Primer pla a color de Sant Josep amb el Nen als braços
SOCIETAT

Santoral d'avui, dimarts 19 de març del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dimarts 19 de març de 2024 el Santoral de l'Església Catòlica recorda Sant Josep, espòs de la Verge Maria i pare putatiu de Jesús


Aquest dimarts el Santoral de l'Església Catòlica recorda Sant Josep, marit de la Mare de Déu i patró de l'Església Universal.

Qui fou Sant Josep, el Sant més important d'aquest dimarts 19 de març?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment Sant Josep. Segons la tradició bíblica, Josep va ser l'espòs de la Mare de Déu i el pare putatiu de Jesucrist. Se li reconeixen títols com el de patró de la família, patró de l'Església Universal, patró del treball i els obrers, patró d'Amèrica, Xina, Canadà, entre altres països.

Tot i això, són pocs els detalls que es coneixen de la vida de Sant Josep. Dades que apareixen únicament recollides en alguns passatges dels Evangelis de Mateu i de Lluc. S'hi parla de Josep com un dels molts pretendents de la jove Maria.

Segons aquests escrits, Josep va ser elegit després d'haver passat una prova. D'entre tots els homes, el seu bastó va ser l'únic que, en comptes d'assecar-se, va florir. Després d'això, va ser l'escollit per contraure matrimoni amb Maria.

Després de l'enllaç, Josep va saber l'embaràs diví de la seva dona. Segons els escrits, en un primer moment va pensar a "repudiar-la en secret", però finalment va decidir donar suport a la Mare de Déu després d'escoltar el relat de l'àngel.

Una nit, segons l'Evangeli de Sant Mateu, l'àngel de Déu va manifestar-se als seus somnis, explicant que el nen que esperaven havia estat concebut per l'Esperit Sant. A més, li va explicar que el seu fill salvaria el seu poble dels pecats. D'aquesta manera, Josep va acceptar el fill de Maria i el va prendre com a propi.

El nom Josep és d'origen hebreu i el seu significat és 'Yavhé (Déu) ha esborrat'. A Espanya, més de 42.000 persones celebren a Espanya la seva onomàstica gràcies a Sant Josep. A més, és el dia en què tradicionalment es felicita tots els pares del món.

Beat Marcel Callo

El beat Marcel Callo va ser un catòlic francès que va viure al segle XX. Va servir en organitzacions catòliques dedicades a obres de caritat per als pobres i les comunitats en general. Reclutat per servir durant la Segona Guerra Mundial, la Gestapo ho va arrestar per les seves activitats cristianes, va morir en un camp de concentració de Mauthausen.

Primer pla en banc i negre del Beat Marcelo Callo

Beata Sibilina Biscossi

La beata Sibilina Biscossi va ser una religiosa italiana que va viure al segle XIV. Va romandre reclosa 65 anys al costat de l'església de l'Ordre de Predicadors, il·luminant amb la seva llum interior els qui hi acudien.

Primer pla a color de la Beata Sibilina Biscossi

Altres Sants: el Santoral complet del dimarts 19 de març

L'Església Catòlica, a més de Sant Josep, recorda també la celebració d'aquests altres sants i beats:

  • Beat Narcís Turchan
  • Beat Marcs de Marxio de Montegallo
  • Sant Joan de Parrano
  • Beat Isnardo de Chiampo
  • Beat Andrés Gallerani
  • Beat Joan de Parma Buralli
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: