Primer pla a color de Sant Bernardí de Siena
SOCIETAT

Santoral d'avui, dilluns 20 de maig del 2024: Quin Sant se celebra avui?

Aquest dilluns, 20 de maig del 2024, el Santoral de l'Església Catòlica recorda el patró dels anunciants i publicistes

Aquest dilluns, el Santoral de l'Església Catòlica recorda Sant Bernadí de Siena, un dels Sants més grans del segle XV, gran predicador, humil i caritatiu.

Qui és Sant Bernardí de Siena, el Sant més important d'aquest dilluns, 20 de maig?

El Santoral de l'Església Catòlica recorda avui especialment Sant Bernardí de Siena que va néixer el 1380 al bell mig d'una família noble de la Toscana, Itàlia. A l'edat de tres anys va perdre la seva mare i als sis, el seu pare, i va quedar orfe. Aleshores es va mudar a viure amb la seva tia, etapa en què va rebre una educació bàsica.

Va començar a treballar en un hospital cuidant malalts. Va estudiar Dret civil i canònic i va compaginar els seus estudis amb la feina de casa a l'hospital de Santa Maria della Scala durant l'època en què la pesta assolava Itàlia.

El 1402 va ingressar a l'Orde franciscà de l'observança i va donar tots els seus béns als més necessitats.

Va ser designat per Sant Vicent Ferrer per complir l'evangelització d'Itàlia. Durant tres dècades va predicar la Paraula de Déu per Itàlia. Va realitzar amb èxit un exorcisme sobre una prostituta i va viure retirat en un convent a la muntanya de Capriola.

Tot i que va ser acusat d'heretgia, va ser declarat innocent i li van oferir diversos llocs com a bisbe, però els va rebutjar. Sí que va acceptar durant un breu període de temps el càrrec de vicari del seu orde, que va representar durant quatre anys.

Abans de morir, va aconseguir complir el seu desig de predicar a tot arreu d'Itàlia.

Bernadí, Bernardino en castellà, és un nom masculí d'origen germànic, el significat del qual és 'os valent'. A Espanya actualment uns 4.831 homes celebren aquest dia el seu sant gràcies a Sant Bernardí de Siena.

Santa Lídia de Tiatira

Santa Lídia de Tiatira, d'origen grec, va viure al segle I. Venedora de porpra a la ciutat de Filips, va ser la primera que va creure a l'Evangeli en escoltar la predicació de l'apòstol Sant Pau.

Primer pla a color de Santa Lidia de Tiatira

Beata Columba de Perusa

La beata Columba de Perusa va ser una religiosa d'origen italià que va viure al segle XV. Va pertànyer a la Tercera Orde de Sant Domènec i va destacar com una mística. Va ser reconeguda pels seus consells espirituals i la seva devoció al Santíssim Sagrament.

Primer pla a color de la beata Columba de Perusa

Altres Sants: el Santoral complet del dilluns 20 de maig

El Santoral de l'Església Catòlica, aquest dilluns 20 de maig, a més, recorda aquests sants i beats:

  • Arcàngel Tadini
  • Àuria màrtir
  • Austregisil
  • Baudili de Nimes
  • Hilari de Tolosa
  • Lucífer de Càller
➡️ Santoral Avui ➡️ Societat

Més notícies: