Una dona passa davant d'una oficina del SEPE, amb Santiago Niño Becerra en un cercle
SOCIETAT

'Canvi radical': Santiago Niño Becerra assenyala el SEPE i el posa al punt de mira

L'economista Santiago Niño Becerra sosté que aquest organisme ha d'ajudar a facilitar el retorn a la vida laboral a molts aturats

Santiago Niño Becerra, doctor en economia, es pronunciava recentment sobre una qüestió que inquieta milions d'espanyols. Posava el focus sobretot a l'atur i a les indemnitzacions que reben els treballadors un cop acomiadats. Segons la seva opinió, el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) necessita un "canvi radical" per treure'n més profit.

L'expert compartia una notícia sobre la possible reforma que havia d'emprendre el Gobierno sobre l'acomiadament. Es tracta d'un assumpte que s'arrossega des de l'anterior legislatura i que encara es manté amb moltes incògnites. Els agents socials no es posen d'acord, però tampoc no hi ha un pla concret per part del PSOE i Sumar.

La notícia en qüestió recull que la clau per a una millora podria estar a l'establiment d'un mínim a les indemnitzacions. D'aquesta manera es podria posar fre als constants cessaments que s'han produït en els últims temps. Tot i això, Santiago Niño Becerra deixa aquest tema de banda per centrar-se en una altra cosa.

Per ell el veritable problema no són les empreses ni els seus acomiadaments, sinó un altre de molt diferent que té poc a veure amb els empresaris. Un tema que sí que afecta l'organisme per excel·lència del Sistema Nacional d'Ocupació, el SEPE.

Santiago Niño Becerra creu que el que és realment important "no està en la quantia de la indemnització". Ell se centra sobretot "en el temps de reocupació". I posa com a exemple el que passa als Estats Units.

Al país nord-americà, "la indemnització legal són 28 setmanes de salari". Això és així pel fet que el temps que triga un treballador a aconseguir una nova feina és de tot just "24 setmanes".

Santiago Niño Becerra exigeix canvis al SEPE

Santiago Niño Becerra sosté que cal "reestructurar íntegrament" el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), "tant en mitjans com en organització". Aposta per “un canvi radical”, que d'alguna manera permeti actualitzar-lo i adaptar-lo possiblement a les exigències del mercat laboral actual.

Explica que si es dugués a terme aquesta modificació del sistema d'ocupació, "potser llavors el tema de les indemnitzacions passaria a un segon pla".

Diversos seguidors van fer arribar a Santiago Niño Becerra l'escassa eficiència d'aquest organisme. "Cap empresa contracta a través del SEPE, tret que hi hagi subvencions", li contesta un usuari. Amplia la seva resposta dient que “només ofereixen cursos inútils en empreses concertades”.

Una cosa amb què Becerra sembla estar d'acord, ja que en el seu missatge deixa clar que ara mateix a Espanya es necessita "un SEPE 2.0".

➡️ Societat

Més notícies: