Muntatge amb Santiago Niño Becerra parlant i un cercle amb la cara d'Amancio Ortega

Santiago Niño Becerra celebra l'última idea d'Amancio Ortega i Inditex

Santiago Niño Becerra aplaudeix la darrera decisió adoptada per Amancio Ortega

L'economista Santiago Niño Becerra ha aplaudit la darrera decisió adoptada per l'amo d'Inditex, Amancio Ortega. La posada en marxa d'un nou model de negoci per part d'un dels empresaris més rics ha agafat a molts per sorpresa.

Fa tot just un any decidia emprendre amb la plataforma digital Zara Pre Owned. L'objectiu d'aquesta iniciativa consistia a donar una vida nova a la roba ja usada. Per això, recollien totes aquelles peces que donessin els ciutadans i abans de treure-les de nou a la venda les arreglaven.

Aquest servei es va posar en marxa al Regne Unit, encara que la intenció és que arribi aquí en qüestió de molt de temps. No es descarta que abans que finalitzi aquest any ja estigui funcionant al nostre país. Això sí, els interessats en l'adquisició de la roba de segona mà hauran d'esperar fins al 2024.

Santiago Niño Becerra sosté que si una figura com Amancio Ortega pren una decisió d'aquest tipus és per alguna cosa. Considera que darrere d'aquest nou negoci s'amaga més que un simple interès per la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Els consumidors també podran treure partit a aquest servei, ja que les peces tindran un preu més econòmic.

Però, com és lògic, també implicarà un cert benefici per a Inditex. Més enllà del component social i ecològic que pugui amagar la decisió, també haurà de repercutir sobre els comptes.

Santiago Niño Becerra ho valora de manera positiva

L'economista Niño Becerra assegura que es tracta d'"una bona idea". Però el que és realment "significatiu és que la companyia ha percebut que el que ofereix aquesta plataforma serà una necessitat".

El que és evident és que si un dels homes més rics del món aposta per un negoci d'aquestes característiques és per alguna cosa. Segurament li troba un gran benefici al reciclatge de les peces que ja no es fan servir i així se'ls pugui donar una segona vida.