Una parella revisa un full amb un fons de bitllets d'euro
SOCIETAT

La recomanació del Banc d'Espanya a les parelles sobre les despeses de casa

El Banc d'Espanya aconsella a les parelles no tenir tabús en parlar de finances i posa a la seva disposició un test de compatibilitat financera

Entre les parelles, de vegades, hi ha temes que costa més treure a col·lació al dia a dia, perquè poden ser incòmodes per a tots dos membres, com el tema dels diners. Però el millor que podem fer és deixar de banda aquests tabús, com ens aconsella el Banc d'Espanya, i exposar tot el que estigui relacionat amb les finances en comú.

Per exemple, quant aportarà cadascú per pagar les despeses o si cal obrir un compte conjunt, a més de quins terminis ens fixem pels nostres objectius d'estalvi. Amb tot, el Banc d'Espanya ha publicat un article on aprofundeix en aquest tema. Especialment vol que cada parella comprovi quina és la seva compatibilitat financera.

Per planificar l'estalvi i la inversió que farà una parella, és vital saber-ne les prioritats. Aspectes com comprar un habitatge o un cotxe, entre d'altres. Si ens centrem en la rutina diària, cal posar sobre la taula quin compte afrontarà aquestes despeses i si és conjunt o no.

El Banc d'Espanya avisa: així podeu saber la compatibilitat financera d'una parella

Des del Banc d'Espanya recomanen que no és estrictament necessari que les finances siguin compartides al 100 %. I sobretot, cada membre de la parella ha de tenir un nivell d'independència amb els comptes personals. Tot i això, sí que caldria estar disposat a obrir comptes conjunts, cosa sempre positiva. Sobretot per a les despeses del dia a dia o l'estalvi per a projectes a llarg termini.

A compte d'aquest tema, el Banc d'Espanya, a la seva pàgina relacionada amb consells de finances, anomenada finanzasparatodos.es, t'ofereix un test de compatibilitat financera amb deu preguntes senzilles. En aquest test, haurem de respondre veritable o fals, i el sistema ens revelarà en quina mesura és compatible una parella en l'àmbit financer.

  • Tots dos tenim bona formació financera
  • Coneixem les nostres actituds individuals pel que fa als diners i hàbits de despesa i no ens suposen cap problema
  • Hem parlat dels nostres objectius financers a curt i llarg termini
  • Tenim un pla per estructurar les nostres finances en parella
  • Sabem les repercussions fiscals que tindrà formalitzar la nostra unió
  • Sabem com repartirem les responsabilitats financeres vivint junts
  • Sabem elaborar i seguir un pressupost familiar i entenem la importància del mateix
  • Conec la personalitat inversora i el perfil de risc de la meva parella
  • Conec els deutes que té la meva parella
  • Tenim costum de parlar obertament sobre els diners

Alhora, per aprofundir en aquest tema, la pàgina web ofereix tres apartats amb diferent informació útil. Són l'organització de les finances en parella, com formalitzar la unió legal i les conseqüències econòmiques i les decisions a prendre si hi ha una ruptura.

➡️ Bancs ➡️ Societat

Més notícies: