La recepta tradicional amb bacallà i patates ideal per preparar per Setmana Santa
L'atascaburras és una de les múltiples receptes tradicionals que s'elaboren amb motiu de la Setmana Santa
L'atascaburras és una recepta manxega molt tradicional. És tan consistent que d'aquí en pot venir perfectament el nom. És típica de l'època de Setmana Santa i és un plat que no té gaire dificultat.
Preparar l'atascaburras et portarà més o menys una hora. Tindràs una recepta molt saborosa que és molt pròpia d'aquestes dates. Per fer-ho, aquí et deixem els ingredients necessaris per preparar atascaburras per a 4 persones.
Ingredients per elaborar un plat d'atascaburras
Ingredients per a 4 persones
Ingredients | Quantitat |
Patates | 500 gr |
Migues de bacallà dessalades | 300 gr |
Dent d'all | 1 unitat |
Ous | 2 unitats |
Oli d'oliva | |
Sal | |
Nous al gust | |
Cibulet o julivert fresc |
Així es prepara la recepta d'atascaburras pas a pas
1. Comencem el nostre plat
El primer pas per fer atascaburras és rentar bé les patates i posar-les en una olla amb aigua freda. Un cop fet aquest pas, les hauràs de coure fins que estiguin prou tendres. El següent pas seria pelar-les i, mentre estiguin encara calentes, fer-les puré amb una forquilla o amb un aixafador de patates.
2. Preparem el bacallà
Per tenir a punt el nostre bacallà per l'atascaburras, haurem de cuinar-lo en un cassó. Ho cobrirem d'aigua i ho portarem a ebullició. En acabar, retirem l'escuma, ho escorrem i guardem l'aigua de la cocció.
3. Coem els ous
En una cassola posem aigua una mica salada juntament amb un rajolí de vinagre. Hi introduïm els ous i comptem 11 minuts a partir que l'aigua bulli per assegurar-nos que estan durs. Acabat aquest pas, els refresquem amb aigua freda, els pelem i els tallem a rodanxes o quarts.
4. Barregem els ingredients a mà
En un plat gran, posem la dent d'all i ho piquem. Després afegim les patates, el bacallà, aigua de cocció i sal. Ara toca remenar enèrgicament amb la mà, ja que és com s'obté un millor resultat, mentre anem posant a poc a poc l'oli per emulsionar.
5. Servim el nostre embussament
Pren-te el temps que sigui necessari per barrejar tots els ingredients. Com ja t'hem dit, fer-ho manualment és un dels trucs per obtenir un millor resultat. És més costós i lent, però el resultat val la pena.
Quan el tinguis a punt, només et queda servir l'atascaburras. El toc final els hi donem afegint-li l'ou dur i trossos de nous per sobre. També es recomana afegir una mica més d'oli i decorar amb cibulet o julivert fresc picat.
Més notícies: