Muntatge amb una persona amb papers i una calculadora i el logotip de l'Agència Tributària
SOCIETAT

L'OCU avisa de les 2 grans novetats d'aquest any per a la declaració de la Renda

El 3 d'abril s'obre la Campanya de la Renda 2024 perquè els contribuents rendeixin comptes a Hisenda


La Campanya de la Renda, corresponent a l'exercici fiscal 2023, està a punt de començar. Toca retre comptes a l'Agència Tributària, un tràmit de vegades molest i que, sobretot, molts temen quan la declaració de la Renda els surt a pagar. Aquest any, hi ha dues grans novetats a la Renda 2024.

Cal recordar, com apunta l'OCU, que no tots els contribuents estan obligats a presentar la declaració de la Renda. No ho hauran de fer aquells els ingressos professionals dels quals no sobrepassin els 22.000 € o si aquests ingressos, procedents de més d'un pagador, no superen els 15.000 €. Serà així també quan els diners percebuts de la resta de pagadors no superin els 1.500 €.

Dues grans novetats pocs dies abans que arrenqui la Campanya de la Renda 2024

Amb tot, l'OCU ha proporcionat una informació important a tots els contribuents, i és la que afecta les dues novetats de pes per a aquesta declaració de la Renda.

La primera és que se sumen dos trams a l'escala per la qual tributa la base liquidable de l'estalvi. És de la qual formen part els rendiments del capital mobiliari i guanys de patrimoni.

Nous trams a l'escala per on tributa la base liquidable de l'estalvi

Quant al capital mobiliari, parlem d'interessos de comptes, dipòsits, deute públic i dividends. Sobre els guanys de patrimoni, l'OCU fa referència als fons d'inversió, d'immobles i vendes d'accions.

  • Aplicació d'un tipus del 27% per al tram comprès entre 200.000 i 300.000 €, que prèviament tributava al 26%
  • Nou tram per a aquelles bases que sobrepassen els 300.000 €. Així, passaran a tributar al 28% un 2% més que anteriorment (al 26%)

Atent a les noves deduccions

Alhora, per a la declaració de la Renda d'aquest any, hi ha noves deduccions de fins al 15% per a la compra de vehicles elèctrics. I també per a la instal·lació de punts de recàrrega.

Si encara estàs despistat sobre els terminis que tens per presentar la declaració, en pren nota. Des del passat dia 19 de març ja pots consultar les dades fiscals del 2023. I recorda que, en tots els casos, el darrer dia per presentar la declaració de la Renda 2024 és l'1 de juliol.

Calendari de la Declaració de la Renda el 2024

DATATIPUS DE PRESENTACIÓ
3 d'abril – 1 de juliolInternet
7 de maig - 1 de juliolTelèfon (es pot demanar cita del 29 d'abril al 28 de juny)
3 de juny - 1 de juliolPresencial (es pot demanar cita del 29 de maig al 28 de juny)

➡️ Societat

Més notícies: