Pastís de pastanaga feta seguint la recepta del xef Jordi Cruz
SOCIETAT

La recepta del pastís de Jordi Cruz que és ideal per sorprendre la nit de Nadal

Encara que hi hagi molt menjar a taula, sempre hi ha buit per a les postres i amb aquest encertaràs de ple al sopar

Hi ha moltes receptes perfectes per a Nadal, sobretot per aperitius i plats principals. I és que se'ls sol donar més importància a aquests davant d'altres, com per exemple, les postres. Pot ser que l'existència d'una infinitat de dolços típics d'aquestes festes fan que els deixem en un segon pla.

Tarta de zanahoria “Carrot cake” receta Jordi Cruz

Però no hauria de ser així, ja que hi ha opcions molt senzilles i que poden posar el fermall d'or al menjar. Per exemple, per al sopar de la nit de Nadal et proposo aquest pastís de pastanaga amb recepta del famós xef Jordi Cruz.

No t'espantis pel nom del cuiner, ja que ja veuràs que és molt senzilla de realitzar i el resultat t'encantarà. Per aquí et deixo els ingredients, tant per fer la massa com pel farciment i la cobertura:

Ingredients per a la massa del pastís

INGREDIENTSQUANTITAT
Farina225 g
Sucre bru250 g
Pastanagues250 g
Oli de gira-sol150 ml
Ous5
Canyella en pols4-5 g
Nou moscada ratllada1-2 g
Llevat en pols10 g
Clau d'olorOpcional

 

Ingredients per al farciment i cobertura del pastís

INGREDIENTSQUANTITAT
Nata per muntar300 ml
Formatge crema250 g
Sucre glass perfumat amb vainilla150 g

 

Quins passos segueix Jordi Cruz per fer aquest pastís de pastanaga?

1. Preparem els ingredients de la massa

En aquest primer pas, prepararem tot el necessari per fer la massa del nostre pastís. Per això, barregem en un bol la farina, el llevat, la canyella, la nou moscada, una mica de sal i si volem el clau. Després, pelem les pastanagues i les trossegem i triturem juntament amb l'oli i ho reservem igual que això.

2. Procedim a fer la massa del pastís

En un bol casquem els ous i incorporem el sucre sense deixar de batre fins que vegem que duplica la mida. Després incorporem les pastanagues amb l'oli que teníem reservat.

Per acabar, en aquest pas hem de tamisar l'altra barreja que teníem reservada mentre l'anem incorporant a la nostra massa, barrejant-ho tot amb una espàtula.

3. Arriba el moment de coure el nostre pastís

Quan ja tenim tots els ingredients de la massa barrejats en un bol, preparem un motlle desmuntable ruixant amb esprai. Mentrestant, preescalfem el nostre forn a 175 ºC amb calor amunt i avall més l'aire. Després una vegada llesta la barreja al motlle, la introduïm durant 45 minuts al forn i la anem controlant.

Quan quedin, més o menys 15 minuts per treure el pa de pessic del pastís, controlem a veure si s'està daurant molt. En aquest cas, cal tapar-lo amb un paper d'alumini la resta del temps que queda de preparació.

Acabat el temps, introduïm un ganivet per veure si surt net, perquè això significarà que ja està llest. El traiem del forn, esperem 10 minuts i desemmotllem.

4. Toca posar-se amb la cobertura i el farciment

En un bol posem el formatge en crema juntament amb el nostre sucre glass perfumat amb vainilla i ho batem bé perquè el formatge s'estovi. En un altre bol, posem la nata per muntar molt freda juntament amb el sucre i ho muntem amb unes varetes elèctriques o enèrgicament a mà. Per acabar, quan estigui muntada incorporem el formatge i barregem.

5. Per finalitzar, muntem el nostre pastís

Quan veiem que el pa de pessic que hem preparat està fred, l'obrim per la meitat amb un ganivet de serra. A la part que queda a la part inferior, posem un dit de gruix de la barreja de farciment que tenim ja preparada. Ho tapem i tirem la resta per fora fins que quedi completament coberta.

La decoració ja és cosa nostra. Per exemple, podeu fer petits buits a la part superior per introduir les nous. Això sí, és possible que abans hagis de ficar el pastís a la nevera perquè la cobertura s'endureixi i sigui més senzill tot.