La recepta de Maria Nicolau que és molt fàcil de fer i perfecta per al fred tardorenc
La cuinera prepara dues elaboracions de tota la vida que són ideals per recompondre's d'un dia de pluja
Maria Nicolau sap com conquerir els paladars més tradicionals. Sovint els cuiners es perden elaborant receptes noves i fins i tot una mica impossibles. Però la catalana creu que l'èxit està en allò que és senzill, en allò de tota la vida.
I així ho demostra amb dues versions de llenties que són perfectes per menjar-les a la tardor. La primera és més elaborada i, com ella mateixa diu al vídeo, són perquè la teva àvia se senti orgullosa de tu. La segona recepta és senzilla, per als que no tenen gaire temps, ni els agrada cuinar.
Totes dues tenen la mateixa missió: aconseguir que mengis saludable sense gaires mals de cap. Maria Nicolau ha posat sobre la taula totes les eines per demostrar que es pot menjar bé amb pocs ingredients. Sobretot ara, que ve de gust una cosa calenta en uns dies de pluges i fred.
L'elaboració per triomfar amb les llenties de Maria Nicolau
Qualsevol guisat de tota la vida té com a base un bon sofregit. En una cassola es posa llard o oli i es pica una ceba en porcions molt petites perquè deixi anar ràpidament la seva aigua. Seguidament, es demani igual de petit un pebrot verd i s'hi afegeix.
El següent pas és picar pernil, cansalada i xoriço a daus. S'ajunta amb el sofregit i es corregeix de sal, pebre i se li posa pebre vermell dolç i un cap d'alls. També s'hi afegeix un got de vi ranci i es remou tot fins que estigui sec.
Un full de llorer i llenties pardina a ull, segons els que mengin aquell dia a casa, són els últims ingredients. Després de remoure un parell de cops es cobreix la barreja amb aigua i tres dits més. Es deixa bullir durant mitja hora i un cop passat aquest temps, se serveix i es degusta un plat deliciós.
La versió més fàcil
Pels que vegin missió impossible l'elaboració de qualsevol sofregit, la Maria Nicolau té la solució. Aquesta vegada ha preparat unes llenties ràpides i senzilles i en versió vegetariana. Tan fàcil com posar en una cassola un cap d'alls, dues pastanagues, dos pebrots verds i una ceba.
Cal no oblidar-se del llorer, la sal, el pebre, el pebre vermell dolç i l'aigua. Un cop hagi passat els 40 minuts de cocció, es retiren les verdures i es trituren amb una mica de brou. Per acabar, s'afegeix a les llenties i se serveix.
Més notícies: