El truc del xef José Andrés per fer una deliciosa 'nocilla' casolana: inigualable
El cuiner regala als seguidors una recepta que segur que es converteix en una de les preferides per a tota la família
José Andrés és un dels cuiners espanyols més populars a escala internacional. Ja no només per l'èxit de la cuina, sinó per la seva generositat i la solidaritat. És habitual veure'l implicat en actes solidaris i sempre ofereix la màgia dels seus fogons per ajudar els altres.
En aquesta ocasió, l'ajuda l'ofereix a totes les famílies que volen berenar, però de manera més saludable. Les cremes de cacau són un ingredient estrella des de fa anys, però ningú no pot negar que no sempre tenen els millors ingredients. Per això José Andrés s'ha animat a compartir una 'nocilla' casolana que pot estar igual de deliciosa que la del supermercat.
Això sí, infinitament més nutritiva i amb un suport més gran a la salut de tota la família. Els ingredients són simples i el procés d'elaboració és senzill. Per això, la recepta promet un resultat irresistible.
José Andrés t'explica els ingredients necessaris per assaborir el cel
José Andrés assegura que si t'atreveixes a preparar-la a casa, potser mai més tornaràs a buscar aquesta crema al supermercat. Així que sempre optaràs per una versió casolana que a més a més de deliciosa, és més controlada en ingredients.
Per preparar al voltant de dues tasses i mitja d'aquesta crema, José Andrés fa servir ingredients molt accessibles. Tres tasses d'avellanes crues i pelades, tres cullerades de llet en pols i set de sucre. També una culleradeta d'extracte de vainilla, dues cullerades de mantega, cinc cullerades de cacau en pols i un pessic de sal marina.
La recepta, que José Andrés assegura que és “ciència mínima”, comença amb un pas fonamental per aconseguir el sabor ideal de les avellanes. El xef recomana torrar-les al forn, preescalfat a 175 °C, durant aproximadament mitja hora.
El truc infal·lible de José Andrés
O fins que arribin a un to daurat. Aquest pas és crucial, i José Andrés recalca la importància de remoure les avellanes per evitar que es cremin, ja que una lleugera amargor podria arruïnar el sabor. El pas següent és processar les avellanes ja torrades en un robot de cuina fins a obtenir una crema espessa.
En aquest punt, s'hi afegeixen els altres ingredients –el cacau, la llet en pols, el sucre, la vainilla, la mantega i la sal. Finalment, es barregen fins a obtenir una textura suau i homogènia. Amb aquesta recepta, José Andrés ofereix una alternativa fàcil, deliciosa i sense additius, ideal per als que busquen un toc casolà a la cuina.
Més notícies: