José Andrés somrient amb barba i jaqueta davant d'un fons de pa amb crema de xocolata.
SOCIETAT

El truc del xef José Andrés per fer una deliciosa 'nocilla' casolana: inigualable

El cuiner regala als seguidors una recepta que segur que es converteix en una de les preferides per a tota la família

José Andrés és un dels cuiners espanyols més populars a escala internacional. Ja no només per l'èxit de la cuina, sinó per la seva generositat i la solidaritat. És habitual veure'l implicat en actes solidaris i sempre ofereix la màgia dels seus fogons per ajudar els altres.

En aquesta ocasió, l'ajuda l'ofereix a totes les famílies que volen berenar, però de manera més saludable. Les cremes de cacau són un ingredient estrella des de fa anys, però ningú no pot negar que no sempre tenen els millors ingredients. Per això José Andrés s'ha animat a compartir una 'nocilla' casolana que pot estar igual de deliciosa que la del supermercat.

Un plat amb dos sandvitxos de pa blanc farcits de crema de xocolata al costat d'un flascó obert de crema de xocolata sobre una taula blanca amb fons de rajoles blanques.

Això sí, infinitament més nutritiva i amb un suport més gran a la salut de tota la família. Els ingredients són simples i el procés d'elaboració és senzill. Per això, la recepta promet un resultat irresistible.

José Andrés t'explica els ingredients necessaris per assaborir el cel

José Andrés assegura que si t'atreveixes a preparar-la a casa, potser mai més tornaràs a buscar aquesta crema al supermercat. Així que sempre optaràs per una versió casolana que a més a més de deliciosa, és més controlada en ingredients.

Per preparar al voltant de dues tasses i mitja d'aquesta crema, José Andrés fa servir ingredients molt accessibles. Tres tasses d'avellanes crues i pelades, tres cullerades de llet en pols i set de sucre. També una culleradeta d'extracte de vainilla, dues cullerades de mantega, cinc cullerades de cacau en pols i un pessic de sal marina.

La recepta, que José Andrés assegura que és “ciència mínima”, comença amb un pas fonamental per aconseguir el sabor ideal de les avellanes. El xef recomana torrar-les al forn, preescalfat a 175 °C, durant aproximadament mitja hora.

Emoji amb cors als ulls sobre imatge en pla al costat d'unes quantes avellanes de cintura de bol de fusta amb xocolata per untar tipus Nutella

El truc infal·lible de José Andrés

O fins que arribin a un to daurat. Aquest pas és crucial, i José Andrés recalca la importància de remoure les avellanes per evitar que es cremin, ja que una lleugera amargor podria arruïnar el sabor. El pas següent és processar les avellanes ja torrades en un robot de cuina fins a obtenir una crema espessa.

En aquest punt, s'hi afegeixen els altres ingredients –el cacau, la llet en pols, el sucre, la vainilla, la mantega i la sal. Finalment, es barregen fins a obtenir una textura suau i homogènia. Amb aquesta recepta, José Andrés ofereix una alternativa fàcil, deliciosa i sense additius, ideal per als que busquen un toc casolà a la cuina.

➡️ Societat

Més notícies: