Un xef somrient amb ulleres i uniforme blanc apareix davant d'un gall dindi rostit decorat amb herbes i rodanxes de taronja.
SOCIETAT

La recepta de Carme Ruscalleda amb la qual triomfaràs aquest Nadal: fàcil i ràpida

La xef catalana t'explica pas a pas com cuinar un pollastre farcit de manera fàcil i ràpida per a aquest Nadal

Nadal és sinònim de bons àpats, i si vols sorprendre els teus convidats amb una proposta diferent, aquesta creació de la xef Carme Ruscalleda es convertirà en la teva millor opció. Preparar un plat nadalenc que combini tradició i sabor mai no ha estat tan fàcil. El millor de tot és que no hauràs de passar-te hores a la cuina, i el resultat serà espectacular!

Si busques una opció més senzilla que el clàssic gall d'indi rostit, aquest pollastre farcit és perfecte. Amb un toc de fruites i espècies, és el plat ideal per compartir en família. A continuació t'expliquem tot el que necessites per preparar aquest menjar.

Una xef amb ulleres i uniforme blanc es troba en una cuina professional, juntament amb una imatge d'un pollastre farcit cuinat.

Ingredients per a un pollastre nadalenc deliciós

Per a aquesta recepta nadalenca de Carme Ruscalleda necessitaràs un pollastre de pagès d'entre 1,5 i 2 quilos, que serà la base d'aquesta joia gastronòmica. Els ingredients per al farcit inclouen salsitxes de porc, carn de porc del coll, prunes seques, orellanes de préssec, poma i pinyons, entre d'altres. La combinació d'aquests productes li dona un toc únic i saborós que els teus convidats no oblidaran.

Per al pollastre:

  • 1 pollastre de pagès (1,5 a 2 kg)
  • 200 g de llard de porc
  • 35 ml de brandi
  • 35 ml de Xerès dolç
  • 200 ml d'aigua mineral
  • Sal, pebre, canyella i nou moscada al gust

Per al farcit:

  • 70 g de salsitxes de porc
  • 70 g de carn de porc (part del coll)
  • 240 g de prunes seques amb pinyol
  • 25 g d'orellanes de préssec
  • 1 poma reineta o golden
  • 50 g de pinyons
  • 50 ml de xerès dolç

Pas a pas per a un pollastre perfecte

El procés comença amb desossar el pollastre, cosa que pots fer tu mateix o demanar a la teva polleria de confiança. Després, en una cassola, sofregeixes la carn de porc i les salsitxes amb llard de porc i oli, afegint el xerès perquè es redueixi. És el torn d'afegir les fruites i espècies, barrejant bé perquè tots els sabors s'integrin.

Una persona somrient amb cabell curt i fosc està davant d'una safata de forn que conté un pollastre rostit amb herbes i salsa.

Quan tinguis el farcit, salpebra el pollastre per dins i col·loca la barreja; a continuació, tanca'l amb fil de cuina i lliga'l per donar-li la seva forma original. Enforna primer a 190º C durant uns 15 minuts, després baixa la temperatura a 160º C i cuina durant 40 minuts més, girant el pollastre i banyant-lo amb el suc. Passats aquests 40 minuts, gira'l de nou i enforna 10 minuts més per daurar els pits.

Pollo relleno: la receta de los Ruscalleda para Navidad | EL COMIDISTA

Per últim, deixa reposar al forn apagat perquè el plat mantingui la temperatura. Quan estigui llest, serveix-lo amb la salsa que has preparat, i llest per impressionar a tots els teus convidats amb aquesta recepta de la xef catalana Carme Ruscalleda!

➡️ Societat

Més notícies: