La recepta de Carme Ruscalleda amb la qual triomfaràs aquest Nadal: fàcil i ràpida
La xef catalana t'explica pas a pas com cuinar un pollastre farcit de manera fàcil i ràpida per a aquest Nadal
Nadal és sinònim de bons àpats, i si vols sorprendre els teus convidats amb una proposta diferent, aquesta creació de la xef Carme Ruscalleda es convertirà en la teva millor opció. Preparar un plat nadalenc que combini tradició i sabor mai no ha estat tan fàcil. El millor de tot és que no hauràs de passar-te hores a la cuina, i el resultat serà espectacular!
Si busques una opció més senzilla que el clàssic gall d'indi rostit, aquest pollastre farcit és perfecte. Amb un toc de fruites i espècies, és el plat ideal per compartir en família. A continuació t'expliquem tot el que necessites per preparar aquest menjar.
Ingredients per a un pollastre nadalenc deliciós
Per a aquesta recepta nadalenca de Carme Ruscalleda necessitaràs un pollastre de pagès d'entre 1,5 i 2 quilos, que serà la base d'aquesta joia gastronòmica. Els ingredients per al farcit inclouen salsitxes de porc, carn de porc del coll, prunes seques, orellanes de préssec, poma i pinyons, entre d'altres. La combinació d'aquests productes li dona un toc únic i saborós que els teus convidats no oblidaran.
Per al pollastre:
- 1 pollastre de pagès (1,5 a 2 kg)
- 200 g de llard de porc
- 35 ml de brandi
- 35 ml de Xerès dolç
- 200 ml d'aigua mineral
- Sal, pebre, canyella i nou moscada al gust
Per al farcit:
- 70 g de salsitxes de porc
- 70 g de carn de porc (part del coll)
- 240 g de prunes seques amb pinyol
- 25 g d'orellanes de préssec
- 1 poma reineta o golden
- 50 g de pinyons
- 50 ml de xerès dolç
Pas a pas per a un pollastre perfecte
El procés comença amb desossar el pollastre, cosa que pots fer tu mateix o demanar a la teva polleria de confiança. Després, en una cassola, sofregeixes la carn de porc i les salsitxes amb llard de porc i oli, afegint el xerès perquè es redueixi. És el torn d'afegir les fruites i espècies, barrejant bé perquè tots els sabors s'integrin.
Quan tinguis el farcit, salpebra el pollastre per dins i col·loca la barreja; a continuació, tanca'l amb fil de cuina i lliga'l per donar-li la seva forma original. Enforna primer a 190º C durant uns 15 minuts, després baixa la temperatura a 160º C i cuina durant 40 minuts més, girant el pollastre i banyant-lo amb el suc. Passats aquests 40 minuts, gira'l de nou i enforna 10 minuts més per daurar els pits.
Pollo relleno: la receta de los Ruscalleda para Navidad | EL COMIDISTA
Per últim, deixa reposar al forn apagat perquè el plat mantingui la temperatura. Quan estigui llest, serveix-lo amb la salsa que has preparat, i llest per impressionar a tots els teus convidats amb aquesta recepta de la xef catalana Carme Ruscalleda!
Més notícies: