La cuinera Carme Ruscalleda amb una bata blanca i una imatge de canelons
SOCIETAT

La recepta de canelons de Carme Ruscalleda per triomfar aquestes festes

La reconeguda xef catalana ha compartit una recepta fàcil i exquisida per sorprendre aquest Nadal

La reconeguda xef Carme Ruscalleda, guardonada amb 7 estrelles Michelin, ens ha captivat amb una sorprenent recepta perfecta per sorprendre tothom durant les festivitats nadalenques.

En aquesta exquisida creació, Carme ha fusionat el seu talent artístic al món culinari amb la riquesa de sabors, aconseguint una combinació extraordinària. El que és notable d'aquesta recepta és la seva senzillesa, cosa que permet que qualsevol persona pugui recrear-la fàcilment a casa seva.

Tot i el tancament de l'aclamat Sant Pau, aquesta destacada xef catalana continua deixant la seva empremta culinària a través dels restaurants Blanc i Moments. Amb el seu fill Raül Balam ha consolidat l'Hotel Mandarin i el Sant Pau de Tòquio.

Els canelons de Sant Esteve

La tradició dels canelons de Sant Esteve està arrelada a Catalunya des del segle passat. La riquesa i la diversitat d'aquesta preparació es manifesten a través de més d'un centenar de variants registrades.

En aquest context, Carme Ruscalleda ha compartit la seva recepta, una veritable celebració de la tradició i el plaer culinari.

Ingredients

Els ingredients per al farciment:

  • 500 grs. de porc
  • 750 grs. de pollastre
  • 500 grs. de vedella
  • 750 grs. de vegetals (ceba vermella, pastanaga, api, tomàquet, porro i all)
  • 1 full de llorer
  • 1/2 copa de brandi
  • 1/2 copeta de xerès dolç
  • canyella
  • 300 grs. de nata
  • pebre negre
  • nou moscada

Els ingredients per a la salsa beixamel:

  • 1 litre de llet
  • 55 grs. de mantega
  • 45 grs. de farina
  • pebre blanc
  • 30 grs. de xerès

Preparació

Preparació:

  1. En una safata, estén un raig d'oli generós i col·loca el pollastre amb la pell cap avall. Afegeix la resta de les carns i els vegetals tallats a daus grans (aproximadament 5x5 cm). Disposa els tomàquets sencers als extrems de la safata per conservar la humitat.
  2. Empolvora sobre els ingredients fulles de llorer, un pessic de canyella, nou moscada i un altre rajolí d'oli. Enforna la safata a 190 graus durant 45 minuts, però vigila per evitar que els ingredients es cuinin en excés.
  3. Després d'aquest temps, retira la safata del forn i afegeix 1/2 copa de brandi i 1/2 copa de xerès dolç. Torna a enfornar durant 30 minuts a 170 graus. Després, torna a totes les carns i continua fornejant durant 30 minuts més a 150 graus.
  4. Treu les carns, deixa refredar una mica i separa els ossos i cartílags de la carn. Passa els tomàquets per un colador i afegeix la salsa resultant a les carns, juntament amb 2 llesques de pa xopes de llet. Tritura-ho tot en una liquadora o picadora.
  5. Col·loca la barreja en un bol i afegeix-hi els vins de la cocció i 300 grams de crema de llet. Barreja bé i cuina durant 2-3 minuts. Ajusteu la sal segons calgui i deixeu refredar per omplir els canelons.
  6. Cuina els canelons amb aigua amb sal seguint les indicacions del fabricant. Escorre'ls, submergeix-los en aigua gelada per aturar la cocció i asseca'ls.
  7. Omple els canelons amb la barreja de carns amb compte per evitar trencaments.
  8. Per a la salsa beixamel, fon 55% de mantega i 45% de farina. Afegeix-hi farina fins que estigui cuita però sense cremar-se. Retira-ho del foc, afegeix-hi un pessic de pebre i deixa-ho refredar. Incorpora llet calenta, escalfa 20 segons més, retira del foc i afegeix-hi 30 grams de xerès sec.
  9. Cobreix els canelons amb la beixamel, empolvora formatge ratllat i gratina al forn fins que adquireixin un color daurat.

Després de seguir tots aquests passos, hauràs creat els famosos canelons de Carme Ruscalleda, una deliciosa proposta per sorprendre tothom aquest Nadal.

➡️ Societat

Més notícies: