Que no t'enganyin: aquest és el millor restaurant de Catalunya per menjar calçots
Arriba la temporada de calçotades i, per això, és important trobar un bon lloc per gaudir-ne en família i amics
Som a finals de gener i en allò que probablement pensaran molts estómacs catalans és a cruspir-se una de les especialitats del territori, els calçots. Taules llargues, plenes de papers de diari i fulles de calçot que s'amunteguen tacades en salsa. Sens dubte, és un dia per acabar una mica brut i amb la panxa plena.
Tothom coneix perfectament què és un calçot, ja que és tan conegut i popular que fins i tot en parts fora de Catalunya es comencen a fer calçotades. Tot i això, un dels grans dubtes sempre és on anar a menjar els millors calçots.
Una cosa és clara, i és que no hi ha cap lloc com Valls, el bressol del calçot, un municipi on avui té lloc la 42a Gran Festa de la Calçotada. Aleshores, és obvi que el millor restaurant per menjar calçots ha d'estar a Valls, i així és.
Localitzat a l'entitat municipal dependent de Valls, Masmolets, hi ha el restaurant Cal Ganxo, uns experts en la matèria. I és que és el que té quan a allò que es dediquen exclusivament és a fer calçotades. Fidels a la tradició, ofereixen una experiència gastronòmica autèntica i genuïna.
Els calçots rostits a la flama viva dels sarments i servits calents i al moment, embolicats en paper de diari i sobre teules, tal com es feia originalment. A més, la indispensable salsa de calçots que ofereixen és una recepta original de l'àvia de la família, Cisqueta de Cal Ganxo, que està per llepar-se els dits.
I, com no pot ser d'una altra manera, als calçots els segueix un segon plat. Aquest consisteix en xai a la brasa, llonganissa i botifarra negra de Valls, acompanyades de mongetes, carxofes i allioli. I, per descomptat, tot acompanyat de vi i pa de pagès per acabar d'escurar el bol de la salsa.
Per als interessats a degustar aquesta experiència gastronòmica tan tradicional o única, no dubteu a començar ja a reservar, perquè en aquesta època els restaurants s'omplen gairebé a l'instant de calçotades.
Més notícies: