Carme Ruscalleda revela com fa la salsa de calçots: té un truc
La cuinera explica pas per pas la recepta d'aquesta tradicional salsa que no pot faltar a les calçotades
A Catalunya, l'arribada dels calçots a les verduleries marca l'inici d'una tradició culinària. S'uneixen famílies i amics als mesos d'hivern. Aquests brots tendres de ceba, especialment la varietat de Valls (Tarragona), es converteixen en els protagonistes de les calçotades.
A mitjan gener, els manats de calçots fan la seva aparició. Desencadenant un desig irresistible entre els catalans de reunir-se per gaudir d'aquestes cebes tendres.
La tradició dicta que es rosteixin a la brasa, coberts de cendra, i es degustin amb una salsa especial. És similar al romesco i li agrada a gairebé tothom.
Carme Ruscadella dóna més idees més enllà de la brasa
Tot i que la brasa és la forma més tradicional de cuinar els calçots, la reconeguda xef Carme Ruscalleda ha compartit alternatives. Entre els seus suggeriments es troben els calçots rostits al forn, arrebossats i fregits a la paella.
També farcits de formatge després de ser fornejats, i fins i tot transformats en delicioses croquetes. Ruscalleda també ha revelat la seva recepta exclusiva per a la salsa de calçots.
Es tracta d'una deliciosa barreja de tomàquet, all, ametlles, avellanes, vinagre i oli d'oliva. La xef destaca la versatilitat de la salsa, encoratjant els aficionats a experimentar amb proporcions i ingredients segons les seves preferències.
Salsa per a Calçots de Carme Ruscalleda
Ingredients:
- 1 kg de tomàquets madurs.
- 2 caps d'all.
- 50 grams d'ametlles torrades.
- 50 grams d'avellanes torrades.
- 1 rajolí de vinagre.
- 100 mil·lilitres d'oli d'oliva.
- Sal.
- Pebre
L'elaboració de la recepta de salsa perfecta
Rosteix els tomàquets i els alls al forn a 200 ° durant 15-20 minuts a la brasa embolicats en paper d'alumini. Pela els tomàquets i extreu la polpa dels alls. En una batedora, combina els tomàquets, alls, fruits secs, oli, vinagre, sal i pebre.
Tritura fins a obtenir una salsa suau i deliciosa. Amb aquesta recepta, la festa de calçots es converteix en una experiència culinària que va més enllà de la brasa. Permetent a tothom gaudir de la tradició catalana a qualsevol cuina.
Bon profit!
Més notícies: