Muntatge d´un carret de supermercat i una rodona amb diferents varietats de pa
SOCIETAT

Soc nutricionista i et diré per què és millor el pa integral que el pa blanc

Sembla que cada cop està més de moda menjar pa integral, o amb cereals, o amb llavors, però realment sabem si és millor i per què?

El pa per a mi, com a nutricionista, és un dels aliments amb més relacions amor odi que he vist. Hi ha qui té un desig incontrolable pel pa i, si decideix millorar els seus hàbits, comença per treure'l del seu dia a dia.

Realment cal eliminar el pa de la nostra dieta habitual si el que volem és baixar de pes? O només cal triar un bon pa?

T'ho diu una nutricionista: el pa no engreixa

Com us comentava, per fer un canvi d'hàbits no cal eliminar el pa, ja que cal tenir molt clar que el pa no engreixa. Ara bé, hi ha alguns matisos que cal tenir en compte, ja que de vegades el pa no és el nostre aliat.

Per exemple, quan acompanyes un plat de macarrons o paella amb pa, ja que és carbohidrat amb encara més carbohidrat, és a dir, innecessari. Però quan el pa és l'única font de carbohidrats d'aquesta ingesta, no hi ha cap problema.

El problema ve quan hem de triar el tipus de pa, ja que avui dia trobem mil opcions tant als supermercats com als forns.

En principi, i de forma molt generalitzada, us diria que si trieu un pa integral, ja serà una millor elecció que el pa blanc. Per això cal mirar l'etiqueta o directament preguntar al forner. I compte, perquè que tingui llavors o no sé quants cereals, no vol dir que sigui integral.

Els beneficis de menjar pa integral

Al final hi ha una manera molt ràpida d'explicar-ho per comprendre perquè és millor el pa integral que el pa blanc.

La paraula "integral" significa que ho integra tot. En el cas del pa (i tota la resta d'aliments) vol dir que està fet amb grans o cereals sencers, que no han passat per cap procés de refinat per eliminar-ne les capes externes.

Als cereals i el pa blanc, li treuen les capes externes, perdent propietats. Als aliments integrals no, per la qual cosa el seu color és més fosc.

En mantenir totes les capes del cereal, ens quedem amb tots els nutrients i totes les propietats:

  • Conté més fibra, de manera que sacia molt més que el pa blanc
  • Conté vitamines del grup B i E
  • Posseeix més antioxidants i fitoquímics
  • Té més concentració de minerals
  • Posseeix major contingut de riboflavina i zinc
  • Enforteix el sistema immune
  • Com que té més fibra, és un remei natural contra el restrenyiment
  • Millora el sistema digestiu
  • En saciar més, podem controlar més la seva ingesta, que serà sobretot important si estem en procés de pèrdua de greix
  • En cas de diabetis, és molt més aconsellable que el pa blanc
  • Prevé certes malalties cardiovasculars, diabetis i sobrepès
➡️ Societat

Més notícies: